PREDSEDNIK VUČIĆ: Za pet godina izgradili smo više nego u prethodnih 50!

Autor: Republika

Vesti

16.12.2019

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" u Palati Srbija da je vlast uspela da izgradi auto-puteva za pet godina više nego u prethodnih 50 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Vučić

- Izgradili smo za 5 godina više nego što je urađeno za prethodnih pedeset. To je na ponos svima nama. Gledajući ljude koji žive u ovim delovima Srbije gde se gradilo, pomislio sam da ću zaplakati od sreće. Ne grade se pruge, auto-putevi same od sebe, neko to mora da uradi, da da novac. Morali smo da sprovedemo teške reforme kako bismo danas došli do ovoga - rekao je Vučić, zahvalivši penzionerima koji su bili među najoštećenijima u reformama. 

 

- Sutra je prvi let Lađevci - Beč, prvi avion koji će moravski okrug spojiti sa Austrijom. Ponosam sam na to što smo do sada uradili. Pozivam sve da dođu da vide ovu izložbu i da nauče šta je to što smo napravili i kakvi su nam planovi u budućnosti - rekao je predsednik. 

- Svi ovi projekti znače više investicija, nove fabrike, pa će naša deca ostati u našoj zemlji. Prekosutra otvaramo Obrenovac - Surčin, danas sam primio delegaciju koja je preuzela RTB Bor, oni su bili očajni kada su ga preuzeli, danas je situacija potpuno drugačija - rekao je on. 

 

 

On je dodao da ide u aprilu poseti Siju u Kinu istakavši da se nada da će i kineski predsednik prihvatiti poziv da dođe u Srbiju.

- Radićemo još auto-puteva i puteva, pruge. Ove stanove za ljude iz bezbednosnih službe prve otvaramo u martu u Vranju, želimo da ti ljudi osete koliko država o njima brine. Ono što smo uradili u mnogim projektima, uvek smo nailazilo na napade, ali neko je morao da rešava i takve probleme, i za to je bila potrebna velika energija i hrabrost. Čestitam svima koji su učestvovali u ovim projektima, a posebno hoću da čestitam našim radnicama koji sa velikim ponosom grade naše puteve. Hvala našim radnicima, oni su naša snaga, naša budućnost. Živela Srbija - rekao je predsednik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Jana

16.12.2019 17:40

U proteklim godinama je mnogo poceto,a ove je zavrseno veliki projekti koji znace mnogo nasoj drzavi i koji omugucavaju dalji razvoj.

Gligorije

16.12.2019 17:51

Uradili bi i oni da nisu bili bahati, i mislili više na sebe nego na javni interes.

Savko

16.12.2019 17:53

E moj predsedniče...da su i ovi pre Vas ovako radili i gradili bili bismo daleko, imali bi odavno autoputeve, jaku rivredu u vojsku.

Mrmot

16.12.2019 17:54

Urađeno je baš mnogo za ovih par godina,a tek smo počeli.