Komesarijat za izbeglice: Neodgovorna i zlonamerna kampanja Obradovića

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2019

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesarijat za izbeglice i migracije, povodom, kako ističu, neodgovorne i zlonamerne kampanje koju protiv sistema upravljanja migracijama u javnosti vodi poslanik Boško Obradović, sa žaljenjem danas konstatuje da se nesreća ovih ljudi koristi za davanje neodgovornih izjava i potpisivanje peticija zasnovanih na netačnim tvrdnjama.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Boško Obradović

- Ne postoji nikakav plan o naseljavanju migranata u Srbiji, o kupovini kuća ili seoskih imanja za njih, kao što za njih Srbija nije zemlja u kojoj žele da ostanu, već prolazna stanica na putu ka EU - naveo je Komesarijat u saopštenju.

Povodom navoda o tome da će u Srbiju iz Austrije, Nemačke i drugih zemalja EU biti vraćeni migranti iz Azije, koji nisu tamo dobili azil, Komesarijat za izbeglice i migracije, kao institucija koja je zakonom ovlašćena da se bavi prihvatom, naglasio je da nije primila nijednog takvog deportovanog migranta.

Komesarijat za izbeglice i migracije podseća da je Zakonom o upravljanju migracijama propisano da su jedinice lokalne samouprave u obavezi da formiraju Savete za migracije.

Ti saveti, kako se navodi, dužni su da usvajaju lokalne akcione planove, koji se između ostalog, tiču i reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata, kakav je Srbija imala 2015.godine kada je preko njene teritorije prešlo više od milion migranata sa Bliskog istoka na putu ka EU.

 

 

- Poslaniku Dveri Bošku Obradoviću je još 2017. godine, povodom usvajanja LAP-a, zvanično odgovoreno na poslaničko pitanje i objašnjeno da predlog Lokalnog akcionog plana u Čačku ne predviđa naseljavanje migranata u tom gradu, već kupovinu kuća i stambeno zbrinjavanje naših sunarodnika izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i interno raseljenih sa Kosova i Metohije - naveo je Komesarijat.

Što se migranata tiče, kaže se u saopštenju, Čačak i sve druge lokalne samouprave treba da ojačaju sopstvene kapacitete i da budu spremne u slučaju povećanog priliva migranata, što je proces koji niko ne može da predvidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
milos

18.12.2019 18:34

Treba stati na put Obradovicevom nasilju. Covek je otsao u aut.

Marija

18.12.2019 18:47

Obradovic je vise puta pokazao da je okoreli fasista, tako da ne cudi njegova odbojnost prema migrantima.

Mrmot

18.12.2019 19:02

SzS je stvarno izgubio svoj moralni kompas ako ga je ikad i imao...

Stanko

18.12.2019 20:02

Obradovic je covek koji je totalno pukao i nije ni cudo sto ga gradjani nesto bas ne mirisu!