Trese se Crna Gora zbog ove vesti: Zatraženo povlačenje priznanja Kosova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.12.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović zatražio je danas na sednici da skupština Crne Gore povuče odluku o priznanju tzv. Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- To bi bio potez koji bi sprao ljagu sa ove zemlje. Siguran sam da bi povlačenje priznanja lažne države Kosova od strane Crne Gore bio svojevrsni čin iskupljenja, podizanje iz blata i ponovnog rađanje istinske Crne Gore - rekao je Vučurović.

Kako je dodao, Demokratski front će raditi na tome da do toga dođe što pre, jer su "čast, ponos i obraz iznad svega".

- Priznanje lažne države Kosova povuklo je ili suspendovalo 17 država, a neki uskoro planiraju da urade isto - rekao je on i zapitao da li će i Crna Gora uskoro to uraditi.

Vučurović je ocenio da je odluka o priznanju donela veliku sramotu Crnoj Gori i njenim građanima i, kako navodi, doneta je "prema tvrdnjama premijera Duška Markovića, a ne mojim, suprotno volji 85 odsto građana Crne Gore".

- Priznanje tzv. Kosova su povukle zemlje koje nemaju istorijske veze, niti naročit ekonomski interes, ali su pokazale visok stepen odgovornosti, korektnosti i poznavanja međunarodnog prava i prezrenja prema jednom nasilnom potezu, pa bi bilo moralno i normalno da Crna Gora povuče priznanje lažne države Kosovo - rekao je Vučurović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
jelena

24.12.2019 22:11

Crna Gora nije ni trebala da prizna lažnu državu. Na KiM ima i Crnogoraca. A neki su i izbeglice sa Kosova.

Odgovori 12 0
Vasko

25.12.2019 11:06

Kada im Albanci zauzmu Bar i Podgoricu tražiće pomoć od Srbije.