Predsednik Srbije tokom obilaska luksuznog kompleksa "Fruške terme": Ponosan sam na to što ste napravili

Autor:

Vesti

25.12.2019

12:28 >> 13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić danas je obišao luksuzni kompleks "Fruške terme" u Vrdniku pri čemu je naglasio da su projekti ovakve vrste važni kako bi ljudi i novac ostali u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić srdačno je dočekan

"Fruške terme" predstavlju luksuzni koncept termi sa 9 bazena, modernim SPA centrom i konfernecijskim salama. Ovo je ujedno i prvi hotelski smeštaj takvog tipa u Srbiji, koji ima 30 hiljada kvadrata, i još 22 hiljade kvadrata ispod zemlje.

Prilikom dolaska predsednik Srbije je primetio da je hotel potpuno nov, kao i to da su ovakve terme jedine u regionu. Istovremeno, Vučić je tokom obilaska želeo u potpunosti da se informiše o tome kako je hotel građen, čak i ko je radio dizajn. Ovaj luksuzni kompleks ima čak 200 soba i ogroman parking za 380 vozila.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sobe u hotelu "Fruške terme"

Vučić je primetio da su ovakvi projekti veoma važni, i da je od izuzetnog značaja da novac ostaje u Srbiji. Takođe, najavljen je i put do Vrdnika u dužini od 9 kilometara.

- Verujem da kroz ovaj kompleks možemo da privučemo ne samo srpske, već i turiste iz inostranstva. 28 miliona evra je uloženo u ovaj hotelski kompleks i to zaslužuje podršku države - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Tekst potpisa

Predsednik Srbije je primetio da je ovaj kompleks odlična tačka za razvoj vinskog turizma jer se u blizini nalazi veliki broj vinograda.

Na pitanje da li ovakav kompleks može u ući u turističke vaučere, Vučić je rekao da za ovakve objekte vaučeri nisu potrebni.

28 miliona evra uloženo je u kompleks "Fruške terme"

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- 30 hiljada kvadrata

- 22 hiljada kvadrata ispod zemlje

- 200 soba

- 9 bazena

- različite vrste saune

- Parking za 380 vozila

- Vaučeri vam trebaju u vreme krize, a ovaj kompleks je mnogo bolje toga. Mi moramo da vidimo da li mogu da uđu u neki luksuzni vaučer. Ovde je sve na vrhunskom nivou. Imate raziličite vrste vina i 16 manastira koji su različiti spoj kulture, od Nemanjića do banatske arhitekture - rekao je Vučić i dodao da se Srbija prvi put pozicionira na mapi termalnog turizma.

"Da mi je neko pričao, ne bih verovao da se ovako nešto gradi u Srbiji"

Tokom obraćanja medijima predsednik Srbije je rekao da ne može da veruje da se ovako nešto danas gradi u Srbiji.

- Srbija mnogo ulaže u turizam što ćete videti u planu 20-25 koji će vam Ana Brnabić predstaviti u Srbiji. Ovo je jedna od najvećih turističkih investicija, uloženo je 28 miliona evra i to zaslužuje ogroman aplauz - izjavio je Vučić.

Najavljeni su i planovi ulaganja u putnu infrastrukturu, izgradnja novih puteva kao i proširenje kolovoza kako bi nesmetano turisti dolazili do ovog jedinstvenog turističkog kompleksa.

- Ovde ima puno manastira i vina. Nažalost, više znam o vinima nego o manastirima - rekao je Vučić.

Na kraju Vučić je poželo puno uspeha u radu i ostvarenju ambicioznog biznis plana.

- Želim vam da zaradite što više kako bi platili što veći porez, da bi mogli da isplaćujemo veće penzije. Hvala vam na svemu i živela Srbija! - završio je svoje obraćanje predsednik Srbije.

- U ovo je uloženo 28 miliona evra. Sada postoje svi razlozi da novac dolazi i ostaje u Srbiji - zaključio je Aleksandar Vučić tokom obilaska ovog luksuznog kompleksa koji će Srbiji doneti bolju poziciju na turističkoj mapi Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ivica

25.12.2019 12:58

Veoma bitno za turizam u Srbiji

Dejan

25.12.2019 12:59

Urađen je odlično svaka čast.

miki

25.12.2019 13:44

Turistički kompeks na svetskom nivou.

Natasa

25.12.2019 14:08

Srbija svakodnevno sve više napreduje...