DA SE ZNA ŠTA JE KANONSKA CRKVA, A ŠTA NVO: Predsednik Vučić o Zakonu o slobodi veroispovesti u CG

Autor: Tanjug

Vesti

25.12.2019

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ekskluzivnom intervjuu za podgoricki portal In4S govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, te stavu o predloženom crnogorskom zakonu o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: youtube.com/in4snet
Aleksandar Vučić

- Ja mogu da kažem šta je stav Srbije, ali moram da budem državnicki pažljiv. Ja sam siguran da cemo umeti da sacuvamo mir i stabilnosti. Imamo različita politicka videnja, i o tome sam koliko je moguće razgovarao sa predsednikom Đukanovićem, rekao sam da su naša gledišta različita po pitanju ovog zakona, zamolio ga za neko objašnjenje. Mi svoju zabrinutost iskazujemo zbog srpskog naroda u Crnoj Gori i zbog srpske crkve - rekao je Vučić.

- Vlast u Crnoj Gori razmišlja drugacije, ići ce koliko sam razumeo na usvajanje tog zakona, nama ostaje da vidimo da kako i na koji način glasom razuma i poštovanja sačuvamo mir unutar našeg naroda, vernika SPC. Što se tiče stava Srbije, ne mešajući se kao sekularna država u odnosu prema Srbiji, poštujemo da se zna koja je kanonska crkva, a da postoje i druge, koje su nevladine organizacije - dodao je predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
vojkan

25.12.2019 17:33

Mi priznajemo samo jednu crkvu.

tamara

25.12.2019 17:52

Sacuvacemo mir i stabilnost, u to smo sigurni. Predsednik spaja, a ne razdvaja narod!

Odgovori 10 0
ivan

25.12.2019 19:29

Predsednik Aleksandar Vucic spaja, a ne razdvaja narod!

ivan

25.12.2019 19:35

Pretsednik Aleksandar Vucic nebih toliko toga gradio,da zeli da razdvoji Srbiju. On gleda da se Srbija uzdigne iz tog blata gde je bila...

Odgovori 10 0