Stranka slobode i pravde na istoj liniji sa Albancima: Marinika i Đilas rade za nezavisno Kosovo

Autor:

Vesti

26.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinika Tepić i Dragan Đilas optužili su Srbiju da "prljavim parama", dobijenim od trgovca oružjem, kupuje povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti. Predsednik Srbije, šef diplomatiji, ministri, pa čak i žestoki opozicioni protivnici aktuelne vlasti u Beogradu jedinstveni su u stavu da ovakvim porukama Tepićeva i Đilas rade u interesu nezavisnosti južne srpske pokrajine.

RepublikaFoto: twitter.com/INFOSRB2
Marinika Tepić

Naime, Tepićeva je optužila Ivicu Dačića da je pribavljao novac od uglednih privrednika, ali i trgovaca oružjem, za povlačenje priznanja Kosova, kao i da je samo od Slobodana Tešića za te namene uzeo više od milion evra u kešu.

S druge strane, političari iz Prištine oduševljeno su šerovali izjave glasnogovornice Đilasove Stranke slobode i pravde. Izmišljenu aferu lansiranu iz hola Skupštine, u kojoj Tepićeva redovno uzima platu, pozdravila je kompletna prištinska vrhuška - od Bedžeta Pacolija, Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja pa do Aljbina Kurtija i svih albanskih medija koji sada najavljuju poraz Srbije na međunarodnom planu...

JASNA NAMERA

Predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući izjavu Marinike Tepić, rekao je da kada nešto urade dobro, odmah iz opozicije kažu da je plaćeno.

- Ne znam šta žele da postignu niti šta je smisao takvih tvrdnji. Želeo bih da čujem suštinu. Dajte, objasnite mi političku nameru. To niko ne razume, čisto da se nešto kaže protiv mene i Vlade Srbije - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Dragan Đilas

Šef diplomatije Ivica Dačić ističe da je za usvajanje neke odluke u Ujedinjenim nacijama potrebno najmanje 97 glasova zemalja, da je Srbija taj cilj ispunila. Istovremeno, ministar podseća da je dosad 17 država povuklo priznanje Kosova.

- Očigledno je da je cilj ove brutalne laži Marinike Tepić kompromitacija ovog državnog projekta i sada se ceo manevar i arsenal lažnih optužbi praktično prebacio u Beograd - naveo je Dačić.

Šutanovac: Kandidat za predsednika

Bivši lider DS Dragan Šutanovac na Tviteru se osvrnuo na priču Đilasa i Marinike Tepić.

- Čekaj, ovaj nešto muljao sa oružjem, a onda od zarade odvojio novac da se povuku priznanja i da nam se vrati Kosovo i sve to dosta uspešno! Pa još će i heroj da ispadne. Kandidat za predsednika - napisao je Šutanovac.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Zatim se suprotstavio tome što svako ko pljuje Srbiju dobija medijski prostor u našoj zemlji, konkretno u listu Danas.

- Da li zaista svaki šarlatan treba da dobije medijski prostor u Srbiji? A jesu li rekli koliko Albanaca sa Kosova nosi to oružje u ISIS? Ziberaj: Međunarodni saradnici su nam rekli da Dačić ISIS prodaje srpsko oružje - dodao je Šutanovac.

Ukazao je da su politički predstavnici Albanaca jedva dočekali ovu, kako je rekao, brutalnu laž:

- Namera SZS je jasna, nije ovde reč o borbi protiv korupcije, već je reč o tome da se uvede priča o vojnoj industriji, trgovcima oružjem i sve to poveže sa povlačenjem priznanja kosovske nezavisnosti kako bi se ta akcija kompromitovala.

ČEGA SE PAMETAN STIDI

Ministar državne uprave Branko Ružić za naš list navodi da je Tepićeva najbolji dokaz one narodne "čega se pametan stidi, budala se time ponosi."

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Ne bi me začudilo da su zajedno sa prištinskim separatistima kreirali ovu sramnu antidržavnu aferu. Ali hvala im, svoju političku sudbinu ovim su definitivno zapečatili i svojom glupošću po ko zna koji put pokazali pravdoljubivim građanima Srbije da su predsednik Dačić i predsednik Vučić najveće patriote mudrih političkih manira u novijoj političkoj istoriji naše zemlje - zaključuje Ružić.

Ružić: Hvala im, svoju političku sudbinu ovim su definitivno zapečatili

Potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković još je oštriji u osudi:

- Ovo je akt ravan izdaji zemlje, a posebnu težinu daje i činjenica da je Marinika Tepić poslanik aktuelnog saziva parlamenta. Dosad sam mislio da se radi o neznanju i nedostatku talenta za politiku, ali je posle ovoga jasno da su ovi ljudi direktni eksponenti država i službi koje ne žele dobro Srbiji i rade protiv naših nacionalnih interesa.

 

REAKCIJE

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

- Nakon što su svojim lažima naneli štetu srpskoj namenskoj industriji, sada su počeli sa rušenjem politike povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova. Naručioci isti, verovatno i visina tarife, a zadatak da se sve rasturi, uništi i vrati u stanje kao kada su oni bili na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predrag Marković

Predrag Marković, potpredsednik SPS

- Čak ni američke demokrate koji se bore za smenu Trampa i ne pomišljaju da blate najvažnije poteze američke diplomatije.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

- Čekajte, ako je to tako, onda je to jeftino i daj bože sve da kupimo. Vrlo je zanimljivo da nikom nije smetalo da Šiptari kupe priznanje, to može, ali da Srbi urade sve što mogu da ne dođe do priznanja, odnosno da neko povuče priznanje, već je kriminal. Sve što Srbima ide u korist odmah se predstavlja kao kriminal i korupcija.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Miloš Jovanović

Miloš Jovanović, DSS

- Sve i da je tačno to što Marinika Tepić priča, to je pozitivno jer država mora da radi na povlačenju priznanja secesije na svaki način. O tome ne treba javno govoriti, ne za dobijanje političkih poena

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Bogdan

26.12.2019 08:41

Opozicija je prodala svoj narod !

Irina

26.12.2019 09:12

Sta reci o zeni koja menja stranke kao carape,bez ikakvog politickog kredibiliteta u narodu na sve je spremna samo da se dokopa stranog novca

Mrmot

26.12.2019 09:14

Građani moraju na izborima kazniti one koji direktno rade protiv države Srbije i njenog naroda.

Stanko

26.12.2019 09:18

Nakon što su svojim lažima naneli štetu srpskoj namenskoj industriji, sada su počeli sa rušenjem politike povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.