UST i SOPOS zaključili Sporazum o saradnji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.12.2019

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) i Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS) zaključili su danas Sporazum o saradnji, saopštilo je UST.

Foto: Public
UST

Na osnovu Sporazuma, UST je u sklopu svojih aktivnosti na poboljšanju materijalnog položaja nosilaca pravosudnih funkcija - kao preduslova nezavisnosti pravosuđa, podnelo SOPOS-u predlog da kao učesnik pregovora i ugovarač Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe inicira kod Vlade Srbije njegovo aneksiranje u delu koji se odnosi ostvarivanje prava izabranih, imenovanih i postavljenih lica na naknadu plate za vreme korišćenja godišnjeg odmora, kao i za vreme odsustva sa rada usled profesionalnih i malignih bolesti.

SOPOS je uvažio sve argumente istaknute u predlogu UST i podneo Vladi Inicijativu za što hitnije aneksiranje PKU za državne organe.

Sporazum je zaključen radi zajedničkih aktivnosti na unapređenju materijalnog položaja, zaštite prava i interesa, unapređenje pravosudnih profesija kao i kvaliteta rada kroz obuke i stručna usavršavanja i unapređenje uslova rada sudija, tužilaca, sudijskih i tužilackih pomoćnika i drugih zaposlenih u pravosuđu.

Ovaj dokument reguliše saradnju i u drugim aktivnostima koje imaju za cilj zastupanje, predstavljanje, unapređenje i zaštitu profesionalnih, radnih, ekonomskih, socijalnih, kulturnih i drugih pojedinačnih i kolektivnih interesa zaposlenih u pravosudnim organima Srbije.

Sporazum su potpisali predsednik UST Nenad Stefanović i predsednik Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS) Milan Đurdević.

UST broji 615 članova, a SOPOS više od 3.500 članova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading