Vulin Šešelju: Vučić se ne plaši da se zameri bilo kome, pa ni zapadu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.12.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je odgovarajući na pitranje poslanika Vojislava Šešelja kazao da ne može prihvati da Aleksandar Vučić beži od zameranja bilo kome pa ni zapadu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandr Vulin

- Vi znate koliko je napadan, sa koliko ga strana napadaju, znate da ova ulična okupljanja nisu bez podrške zapada. Vi dobro znate da svako njegovo viđanje sa Vladimirom Putinom, Si Ðinpingom naiđe na vrlo burne reakcije zapada. Znate da je on jedini čovek u Evropi i jedini političar u ovom delu sveta koji je imao hrabrosti da kaže da neće da uvede sankcije Rusiji, koji je imao hrabrosti da kaže - da kupiću sve što mi je potrebno sa istoka, kada je u pitanju naoružanje, izlažući se time opasnosti od sankcija. Ja ne znam, možda će nam uvesti sankcije zbog svega što smo kupili. To je vrlo moguće. Šta da radimo, nismo se rukovodili time. Vi znate da je on jedini čovek koji je glasno rekao da nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji - rekao je ministar odbrane odgovarajući Šešelju.

Ministar je rekao i da mi hoćemo da sarađujemo, da učimo, radimo i da je to način da naša vojska napreduje i jedini način da naša vojska jača.

- Ne može se staviti jednakost ispred naprednjačke Vlade i onih koji su bili pre nas. Nikako. Ni u jednom ekvivalentu ne može se staviti ni na koji način znak jednakosti. Mi vodimo računa samo i jedino o srpskim interesima i takvu vojsku pravimo - rekao je Vulin.

Skrenuo je pažnju na to da do 2012. godine ruski ambasador nije ušao u Ministarstvo odbrane.

- Znate, to bi bilo podjednako ludo kao da kažete da američki ambasador nikada ne uđe u Ministarstvo odbrane. Ne možete vi ignorisati najveće svetske sile, morate razgovarati sa svakim od njih. To su radili - naveo je Vulin.

Dodao je da se sada prvi put pominje ODKB u strategijskim dokumentima gde Srbija jasno kaže da hoće saradnju sa njima i kaže da se ona već sprovodi.

- I za vaše znanje, mi smo sa ODKB-om ove godine imali dve vojne vežbe, to nikad nije bilo. Sa NATO paktom tri vojne vežbe. Sa Ruskom Federacijom 6 vojnih vežbi kao i sa SAD. Da ne govorimo o desetinama aktivnosti koje imamo bilateralno sa raznim zemljama. Sa Belorusijom ćemo iduće godine imati 36 zajedničkih aktivnosti. Belorusija ima više zajedničkih aktivnosti samo sa Rusijom, ni sa kim drugim na svetu. Nije baš da smo susedne zemlje i da smo najbliži. Govori se o političkoj orijentaciji slobodnih naroda koji se ponašaju tako. Iduće godine radujem se istorijskoj vojnoj vežbi sa Kinom, odnosno kineskom armijom. To nikad nije bilo. To govori o Kini koja nije član ni jednog vojnog bloka. To govori o promenjenom položaju naše države i naše vojske - zaključio je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Vesna

26.12.2019 14:04

Vucic je iskren covek

Odgovori 11 0
Mira

26.12.2019 14:44

Bolje receno Vucic se ne plasi da odbrani interese Srbije i srpskog naroda.

Odgovori 11 0
Sanja

26.12.2019 14:45

Takvog predsednika vredi sacuvati!

Odgovori 11 0
Miki

26.12.2019 19:36

Vucic je hrabar u vodjenju drzavne politike, sto mnogima ne odgovara.