LJAJIĆ: Izbori u Beogradu - izazov, ujedinjena opozicija - utopija

Autor: Tanjug

Vesti

28.09.2017

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić ocenio je da predstojeći beogradski izbori predstavljaju veliki izazov za vladajuću koaliciju, kao i da će to biti ozbiljna izborna trka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Potrebno ozbiljno pristupiti izborima u Beogradu: Rasim Ljajić

- Stranke vlade moraju ozbiljno da pristupe toj trci, jer nema dobijenih utakmica i apsolutnog favorita u startu - istakao je Ljajić u intervjuu za "Novosti".

Ljajić smatra i da su za opoziciju beogradski izbori "biti ili ne biti", ali da njihova jedinstvena kolona deluje nerealno.

Razgovori sa SNS pa sa SPS

On je naveo da je stranka koju vodi SDPS spremna na razgovore sa drugim partijama, ali i na samostalni izlazak na predstojeće izbore jer, kako je rekao, nemaju šta da izgube.


- SDPS trenutno ima više nego simbolično učešće u gradskoj vlasti i nemamo imperativ da po svaku cenu ulazimo u neku koaliciju. Ideja saveza sa (Ivicom) Dačićem nije nova. Ali prvo ćemo razgovarati sa SNS, pa tek onda sa SPS i eventualno s nekim drugim strankama - rekao je on.

Na pitanje da li bi izlazak opozicije pod jednom zastavom koju bi "nosio" Dragan Ðilas mogao da ugrozi planove vladajućih stranaka, Ljajić je istakao da vladajuća koalicija ne treba da gleda "u koliko kolona će ići opozicija i ko će biti na njenom čelu, već da izborima priđe ozbiljno i odgovorno".

On je dodao da će okolnosti zahtevati neku vrstu udruživanja stranaka opozicije, ali da jedinstvena kolona deluje nerealno.


- Poznajući ljude i različite programe stranaka, pravljenje jedne liste čini mi se utopističkim - rekao je on.

Upitan da li je glavni nedostatak vladajuće koalicije to što ne može u Beogradu da "naplati" harizmu predsednika Aleksandra Vučića, što nema dovoljno prepoznatljivo lice koje bi povuklo deo birača, Ljajić je istakao da se to može nadoknaditi.

Parlamentarni izbori nepotrebni

- To ne mora biti hendikep. A i ako jeste, to može da se nadomesti jakom stranačkom infrastrukturom, osmišljenim i realističnim programom za Beograd i predstavljanjem dosadašnjih rezultata, a i te kako ih ima - ukazao je Ljajić.

On je rekao i da ne vidi potrebu da uz beogradske budu raspisani i parlamentarmni izbori i istakao da je vlada stabilna i funkcioniše više nego korektno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Niki

29.09.2017 18:36

Svima je jasno da nasa zemlja ide koracima napred