DA LI ĆE SE PRIDRŽAVATI TRADICIJE?! Otkrivamo kako će srpski političari proslaviti Božić

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2020

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravoslavni hrišćani sutra proslavljaju rođenje Isusa Hrista, a srpski političari i državni funkcioneri pridržavaće se, kako su rekli za Tanjug, tradicije i Božić proslaviti u krugu porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Tako i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja kaže da je Božić za nju uvek bio jedan od najlepših praznika.

- Zato se trudim da ispoštujemo sve običaje, od badnjaka do pravljenja česnice - kazala je Mihajlović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

I za predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja Božić je od detinjstva jedan od najlepših praznika, koji se, kaže, u sirotinjskoj sredini obeležavao unošenjem Badnjaka, pravljenjem kolača i lepom atmosferom u porodici.

 

 

- Božić je zapravo u pravom smislu reči porodični praznik - rekao je Šešelj i dodao da je Božić praznik koji se posvećuje Isusu Hristu kao nekome ko je velikom delu sveta božanstvo, a koji je, kaže, u svetsku istoriju uneo ogromnu dozu humanizma.

Šešelj je naveo i da Božić ove godine ima posebno značenje za Srbe, pogotovo u Crnoj Gori, dodajući da bi, kako kaže, predsednik Vučić i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "trebalo da udruže svoje napore u odbrani crnogorskih Srba i SPC u Crnoj Gori".

RepublikaFoto: Tanjug/A. PAP
Nenad Čanak

Predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak navodi da i nije "neki vernik", ali da u njegovoj familiji i među prijateljima ima dosta onih koji Božić slave, pre svega kao porodični praznik.

- Božic je zato bio i ostao prilika da se okupimo, družimo i provedemo divne zajedničke trenutke", dodao je Čanak.

 

 

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Badnji dan tradicionalno provodi u svom selu sa drugarima sa kojima je odrastao.

- Sečemo Badnjak, dren, idemo u crkvu i onda nastavljamo druženje uz vruću rakiju - rekao je Milojičić.
Za Božić, kaže, tradicinalno u selu igraju fudbal i idu na porodični ručak.

- U ova teška vremena, porodica i pravi drugari nemaju cenu - poručio je Milojičić čestitajući praznik.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Boško Obradović

Za predsednika Pokreta Dveri Boško Obradovića Božić je "mesto susreta Boga i čoveka, dan društvenog mira i dobre volje, kao i porodične radosti i ljubavi".

- Toga dana svi Obradovići se sabiraju u našem rodnom selu Vranićima, kraj Čačka. Nadam se da će tako nastaviti i naša deca, ovde u svojoj Otadžbini! - naveo je Obradović.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na pitanje šta za njega predstavlja Božić i kako će ga ove godine provesti, odgovorio je da nema običaj da govori o temama koji su, pre svega, deo njegovog privatnog života, te da iz tih razloga o tome ne može da govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading