Ponoš prozvao Vulina, usledio je brutalan odgovor: Naređenja ti je izdavao NATO!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš, izjavio je danas da uredba o formiranju grupacije odbrambene industrije nije loša, ali da problem predstavljaju ljudi koji treba da je sprovode - ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, na šta je ministar Vulin odgovorio da su u VS naređivali stranci dok je Ponoš bio načelnik Generalštaba.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

Ponoš je za televiziju N1 rekao bi Srbija bila bezbednija "kada ministri Vulin i Stefanović ne bi dolazili na posao".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, reagujući na Ponoševe izjave, rekao da kada je Ponoš dolazio na posao u Generalštab, Srbija bila toliko bezbedna da se Crna Gora otcepila, a Kosovo nekažnjeno proglasilo nezavisnost.

- Oružje Vojske Srbije se uništavalo, ništa novo se nije kupovalo, stranci su odlučivali ko će od oficira biti penzionisan, a ko predat Hagu - naveo je Vulin u izjavi za javnost.

On je dodao da su za vreme njegovog mandata prosečne plate u Vojsci Srbije povećane za 76 odsto u odnosu na vreme kada je Ponoš bio načelnik Generalštaba.

- Svaki vojnik ima bar dva kompleta uniformi i nove čizme, domaća industrija je napravila i snabdela vojsku ''Lazarima'', malim ''Milošima'', ''Norama'', ''Milošima''. U Ponoševo vreme bilo je dana kada nismo imali lovac sposoban da poleti, a sada imamo 14 modernizovanih ''migova 29'', najnovije borbene helikoptere mi-35, najsavremenije ''erbasove'' letelice, posebno povećane plate pilotima - poručio je Vulin.

 

 

Ministar odbrane podseća da su u vreme Ponoša ukinute herojske brigade 72. i 63. kao kazna za otpor NATO agresiji.

- Od kako ja dolazim na posao, 63. padobranska i 72. za specijalne operacije ponovu su brigade, a njihovi pripadnici posebno opremljeni i nagrađeni. Za vreme Ponoša NATO bombardovanje se zvalo akcija, a osiromašeni uranijum je bio lekoviti poklon naših prijatelja. Od kako ja dolazim na posao svaki vojnik sme da izgovori NATO agresija a država istražuje posledice bombardovanja na naš život. U vreme Ponoša strani oficiri mogli su da vrše inspekcije i ulaze u naše kasarne i magacine kada i kako hoće. Od kako ja dolazim na posao to ne mogu ni da sanjaju - kaže Vulin.

On dodaje i da je Ponoš sve o čemu priča imao prilike da uradi kao načelnik Generalštaba.

- Nije uradio ništa, i nije opravdanje da mu pretpostavljeni NATO majori nisu dali odgovarajuća naređenja. Mogao je bar lepo da ih zamoli, u tome se inače uvek naročito isticao - rekao je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojkan

09.01.2020 11:33

Vulin mu je oštro odgovorio. Ne mogu da verujem da je sve to istina. Ali jeste sve to istina, mada narod nije znao šta se dogadja.