MUC, MUC! Vučić uništio Antonijevića: Gde piše da je smanjenje izbornog cenzusa ugrožavanje prava opozicije?!

Autor: Republika

Vesti

12.01.2020

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bukvalno je ostavio bez teksta direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića.

RepublikaFoto: Republika
Predsednik Vučić

Govoreći o najavi smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, predsednik je najpre analizirao šta bi to značilo za Srbiju, stranku koju vodi i opoziciju.

 

- Ovo je slika i prilika Srbije. Voleo bih da sam u opoziciji, da ne obavljam ovu funkciju na nekoliko minuta da odgovorim Antoniejviću. Ovo vam je dokaz svog licemerja. Evropski parlament se nikada nije oglasio. Kaže ne menjaju se izoborni zakoni, pa ja sam to uvek govorio, ali to je nepisano pravilo. Mi smo promenili već tri zakona po nalogu Milana Antonijevića, ili po Evropskom parlamentu koji on pominje - rekao je predsednik.

On je naveo da bi taj sistem doveo do toga da se politički život vrati u parlament.

- Imaćemo preslikano javno mnjenje, i život će se vratiti u parlament. Treća stvar koja je stranački orjentisana, uprkos tome što ćemo imati manje poslanika, nateraće nas da radimo i da shvatimo da ne možemo da imamo vlast sa 40 odsto, nego da moramo da imamo više i ozbiljnije radim - kazao je predsednik.

Potom se predsednik direktno obratio Milanu Antonijeviću, koji je rekao da je protiv promene izbornog cenzusa.

- Pošto smo završili isti Fakultet, recite mi u kojim knjigama piše da je nemoguće menjati izborni zakon u izbornoj godini? Evo recite mi. Gde piše da je smanjenje izbornog cenzusa ugrožavanje prava opozicije - upitao je Vučić Antonijevića, nakon čega je Antonijević gotovo zamucao i ostao bez pravog odgovora iako je pokušao da se "izvadi" pozivajući se na Evropski parlament.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
BozaB

12.01.2020 21:35

Kakvo ugrozavanje opozicije pa ovo je prilika da i te "strankice" predju cenzus.Mada one se bune jer nemaju ni toliko glasaca.

Lane

12.01.2020 21:39

Izbori će biti onda kad predsenik odluci a neki Djilas ili Antonijević !

Mia

12.01.2020 21:39

Gospodin Antonijevic je sa razlogom zanemeo ,predsednik Vucic je daleko ubedljiviji i nadmocniji kod svih pomenutih pitanja.

Zeljko85

12.01.2020 21:44

Naprotiv, sniženje cenzusa je dobro za opoziciju i za Skupštinu.