Ana Brnabić na Nedelji održivog razvoja u Abu Dabiju: Susret sa princom Zajedom potvrda odličnih odnosa Srbije i UAE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.01.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Abu Dabiju sa princem prestolonaslednikom šeikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom, uoči početka obeležavanja Nedelje održivog razvoja (Abu Dhabi Sustainability Week - ADSW) - globalne platformu za ubrzanje održivog razvoja u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić sa princom Bina Zajedom

Ona je istakla da je to još jedna potvrda odličnog odnosa i bliskog partnerstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i da je to važno jer UAE predvode razvoj u oblasti nauke i tehnologije, posebno zelene ekonomije i održivog razvoja.

- Imala sam dobar razgovor sa Muhamedom bin Zajedom koji je uputio pozdrave predsedniku Aleksandru Vučiću i celoj Srbiji i nadamo se da će ove godine imati priliku da poseti Srbiju ponovo - rekla je premijerka.

Brnabić je navela da je u Abu Dabiju u ime Vlade Srbije uručila jednu od nagrada u oblasti obrazovanja i da je taj skup prililka da se vidi šta se u svetu dešava u oblasti visokih tehnologija i održivog razvoja.

- Danas ću imati veliki broj sastanaka sa unverzitetima i potencijalnim investitorima u oblasti infrastrukturnog razvoja, a jedan od najvažnijih je sastanak na univerzitetu specijalizovanim za oblast veštačke inteligencije - navelaje Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija 26 zemlja u svetu koja je usvojila Strategiju razvoja veštačke inteligencije i prva u ovom delu Evrope koja je odvojila značajne resurse za ulaganje u ovu oblast.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

- Očekujem da će to biti jedna od tema sa kojom ćemo nastaviti saradnju sa UAE - rekla je ona.

Kroz inicijativu Nedelja održivosti podstiče se razmena znanja, primena novih strategija i pružanje rešenja za pokretanje ekonomskog razvoja i društvenog napretka.

Događaj okuplja ljude iz sveta politike, stručnjake iz oblasti industrije, tehnologije i veštačke inteligencije, kao i lidere održivosti nove generacije.

Brnabić je kazala i da će ceo svet tokom ove nedelje moći da se upozna sa najvišim dostignućima u oblastima tehnolgije, energetike, zdravstva, obrazovanja,veštačke inteligencije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading