NASTAVLJA SE PREGANJANJE ŠIPTARA: Evo koju je novu ponudu Kurti poslao Mustafi

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik kosovskog Pokreta Samoopredeljenje Besnik Bisljimi objavio je najnoviju ponudu Demokratskom savezu Kosova (DSK) za formiranje vlade koja, između ostalog, podrazumeva povećanje broja ministarstava sa 12 na 14 resora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Bisljimi je rekao da je ponuda poslata u ponedeljak uveče predsedniku DSK Isi Mustafi i navodi da smatra da je napravljen veoma veliki kompromis, jer će spremnost da se poveća broj ministarstava izložiti Samoopredeljenje nezadovoljstvu javnosti jer su odustali od predizbornog obećanja da neće imati više od 12 ministarstava.

Bisljimi je objavio i pismo predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija upućeno Isi Mustafi, prenosi Kosovo onlajn.

 

 

Prema tom predlogu, broj ministarstava povećaće se sa 12 na 14, po kome će Samoopredeljenje imati pet ministarstava, a DSK šest, dok će tri ministarstva pripasti manjinama, a, kako se navodi u pismu, prvi potpredsednik vlade pripada DSK, a drugi Samoopredeljenju.

- Nadam se da ćete prihvatiti naš predlog i bez odlaganja da formiramo vladu i sprovedemo usaglašeni vladin program - poručuje Kurti Mustafi u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading