Politički potresi drmaju Prištinu: Sprema se koalicija bez Kurtija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.01.2020

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli kako bi razgovarali o eventualnom formiranju vladajuće koalicije i institucija, prenose prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Prema izvorima portala, do sastanka je došlo jer pokret Samoopredeljenje, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Na sastanku je dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz stranke Fatmira Ljimaja PDK, tvrdi izvor ovog portala .

Haradinaj je spreman da razmotri koalicione ponude od drugih subjekata.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Ako bi Kurti ili Samoopredeljenje imali neku ideju šta treba da se ubuduće desi, mi bi to razmotrili. Ali gospodin Kurti nas do sad nije pozivao niti za konsultacije, niti za bilo šta. Ako nas neko drugi, u konkretnom slučaju DSK, ili bilo ko ko dobije mandat pozove za konsultacije, mi bi to razmotrili i videli šta da činimo - kazao je Haradinaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading