Danas vandredno zasedanje Narodne skupštine na zahtev Vlade Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.01.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije počeće danas 12. vanredno zasedanje, sazvano na zahtev Vlade Srbije, a na dnevnom redu biće više zakonskih izmena i dopuna.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Između ostalih, pred poslanicima će se naći i Predlog izmena i dopuna Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi, Predlog zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti.

Takođe, poslanici će raspravljati o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Rusije o predaji Peterburškog lista Miroslavljevog jevanđelja Srbiji i slika Nikolaja Konstantinoviča Reriha Ruskoj Federaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

20.01.2020 09:44

Definitivno u državi nema normalnih po pitanju školstva i obrazovanja jer umesto da se uprosti ovi ga komplikuju,proširuju,dopunjuju pa će mo imati škola i na svim jezicima sveta izgleda.Deca na zapadu imaju manja gradiva,manje obaveze a više obaveznih sportskuh aktivnosti dece što kod nas zamire a deca neaktivna i tromija.U evropskim i svetskim školama ne uče o poljoprivredi,rudarstvu i ostalim sporednim stvarima u Srbiji u odnosu na našu decu koja ùče o svim detaljima država sveta.Gradiva u školama drugih država su suštinska,uproštena dok se dete kasnijene opredeli za ùže stručno osposobljavanje,zanimanje u životu.Pogledaj te samo koje nebuloze uče iz pojesinih predmeta osnovci,pa zar to ne može da se deci uprosti i da nam deca ne sede po 6-7 sati u klupama pa posle kući za stolom da bi te neke nebitne stvari nabubao.O matematici u osnovnoj školi kako se sad radi i sa mobilnim telefonima je isuvišni pričati,pa to je strašno.