Marjanović Jovanoviću: Pitaj Đilasa zašto nije izgradio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda!

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda tvrdi da šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović obmanjuje javnost da je cena izgradnje fabrike 671 miliona evra i tvrdi da je juče potpisan ugovor o izgradnji fabrike otpadnih voda u Velikom selu vredan 272 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Radoslav Marjanović

U saopštenju koje je Informativna služba SNS dostavila medijima Marjanović poručuje Jovanoviću da pita Dragana Ðilasa zbog čega u svom mandatu nije izgradio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

On navodi da je u vreme kad je Đilas bio gradonačelnik samo kopanje kanalizacionog kolektora za centar Beograda preplatio za 12,5 miliona evra, te da je umesto da izgradi fabriku za prečišćavanje voda "nameštao tendere i uspeo je da napravi dug Beogradu od 1,2 milijarde evra:

- U isto vreme uspeo je da od preduzetnika sa 74.000 evra, sa koliko je ušao u politiku, postane milioner sa 25 miliona evra ličnog bogatstva koliko je sam Dragan Ðilas prijavio - navodi Marjanović i objašnjava kako je grad na poslu kopanja kanalizacionog tunela od Karaburme do Velikog sela oštećen za više od milijardu dinara.

 

 

Kritikujući izjavu Jovanovića o tome da SzS traži da se za završetak gradnje glavnog kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda raspiše tender i da postupak i svi ugovori budu transparentni, kako bi Grad uštedeo stotine miliona evra, Marjanović navodi da će izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu da se smanji direktan izliv kanalizacije u Dunav i Savu za oko 80 odsto.

- Poređenja radi za novac koje su prihodovale Ðilasove firme, dakle za 619 miliona evra su mogle biti izgrađene najmanje dve fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, a nisu. Još jednom se pokazalo da sve što je dobro za građane smeta Draganu Ðilasu i Nikoli Jovanoviću - kaže Marjanović i poručuje da je politika SNS "rezultati i ispunjena obećanja".

Obrazlažući zahtev Saveza za Srbiju da se za završetak gradnje glavnog kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda raspiše tender i da sve bude transparentno, Jovanović je rekao da SzS podržava završetak gradnje interceptora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, ali je upozorio da se "više nikada ne sme dozvoliti da Beograđani i građani Srbije preplaćuju usluge koje se obavljaju za njihov račun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
ivan

21.01.2020 19:19

Nije imao vremena da izgradi fabriku za preciscavanje voda,zato sto je morao da puni njegove djepove...

ivan87

21.01.2020 19:21

Nije dobro zato sto nije brinuo za gradjane Srbije,nego je brinuo samo o sebi...

Miki

21.01.2020 19:30

Djilas bi napravio fabriku za preciscavanje otpadnih voda ali ona nije bila prioritetna, vec su prioritet imali njegovi dzepovi koje je napunio parama gradjana Srbije.

Iva

21.01.2020 20:01

Djilasova politika se zasniva na razvoju njegovih firmi i povecanju licnog budzeta, a ne u interesu naroda Srbije pa mu zato smeta sto se sada radi zarad unapredjenja zdravlja i zivota naroda.