Dačić predao Harčenku čestitku za Lavrova

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovrao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kojem je uručio čestitku za Sergeja Lavrova, povodom njegovog reizbora na funkciju u Vladi Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Bocan Harčenko i Ivica Dačić

Dačić je čestitao ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije.

On je izrazio zadovoljstvo povodom reizbora Lavrosa na funkciju ministra inostranih poslova i u čestitki mu poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu.


"Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Srbije i Rusije", naveo je Dačić u čestitki Lavrovu, a saopštilo Ministarstvo.

Dačić je istakao i da su njihovi brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu, doprineli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između dve zemlje u svim oblastima.

Šef srpske diplomatije je u čestitki, posebno zahvalio na doslednoj podršci Rusije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju Srbija vodi radi pronalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja.

Dačić i Harčenko razgovarali su i o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na sednicu Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojim sa srpske strane kopredsedava Dačić, a koje bi trebalo da se održi u Kazanju, u martu ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading