VULIN BEZ PARDONA ODGOVARA TANJI FAJON: Nije ispunila ni jedan uslov da nam drži pridike

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2020

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin odbacio je kao neosnovane ocene predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanje Fajon da se Srbija trenutno nalazi u teškoj situaciji oko opštih izbora i u nekoj vrsti političke krize.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Tanja Fajon je u autorskom tekstu za NIN navela i da glavna briga ostaju mediji, ocenivši da su "demokratija i sloboda medija ozbiljno ugroženi u ovoj zemlji", a da "govor mržnje, laži, manipulacije, zastrašivanje, čak i od vodećih i uticajnih političara, raste u medijima i javnosti u ovoj zemlji, a to nije ono što u EU želimo videti".

Vulin je u saopštenju za javnost istakao da, nasuprot njenim ocenama, srpsko "društvo nije podeljeno a građani Srbije nisu posvađani.

- Istina, jezik mržnje zagađuje naš javni prostor i šteta je što gospođa Fajon nije navela primere pretnji silovanjem maloletne ćerke predsednika Vučića, naslovnih strana sa kojih Vučića nišani snajper, pretnje njegovoj porodici, laži o farmama marihuane u vojnim kokošinjcima i brojne druge laži o kojima gospođa Fajon nije potrošila ni reč - naveo je Vulin.

 

 

On je dodao da "gospođa Fajon svoje buduće napore treba da usmeri na nešto korisno, na primer na postizanje sporazuma o Bregzitu, može da se koncentriše na ubeđivanje predsednika Makrona ili zemlje Višegradske grupe da EU ima budućnost. Može da pomogne da Srbi u Sloveniji dobiju status nacionalne manjine, ili da Priština ukine takse a Crna Gora prestane sa otimanjem svetinja srpskog naroda".

- Ako baš hoće nekom da drži lekcije može to da radi Hrvatskoj zbog nesprovođenja odluke Ustavnog suda da Srbi u Vukovaru mogu da pišu ćirilicom ili da se jasno kaže Hrvatskoj da vraćanje ustaštva nije vrednost EU. Gospođa Fajon ima mnogo boljih načina da popuni svoje vreme od pametovanja Srbiji. Da bi mogla da nam drži pridike i da je mi poslušamo morala bi da bude državljanka Srbije ili da je prijatelj Srbije koji nas je zadužio nečim dobrim. Fajon nije ispunila ni jedan od uslova za pridike - zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading