TAKOZVANO KOSOVO PRED NOVIM IZBORIMA! Kurti: Nema dogovora ako popušta samo jedna strana

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje i mandatar za sastav kosovske vlade Aljbin Kurti izjavio je posle današnjeg sastanka s liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom da nije moguće postići dogovor s tom strankom ako "nema obostranog približavanja stavova".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Narod je rekao svoju reč. Moje interesovanje i spremnost bili su veliki. Preostalo nam je još samo nedelju dana. Bio sam bezrezervno otvoren i naporno sam radio da postignemo dogovor, međutim, ne može da dođe do sporazuma popuštanjem samo jedne strane. Za koaliciju, približavanje stavova bi trebalo da bude obostrano - istakao je Kurti.

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje ne prihvata ponude u stilu "uzmi ili ostavi".

Današnjem sastanku dvojice lidera prisustvovala su i šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova, ambasadori Velike Britanije i Nemacke na Kosovu i predstavnici zemalja Kvinte.

 

 

Kurti ima rok do 4. februara da skupštini predstavi novu vladu.

Glavna prepreka za formiranje zajedničke vlade je to što DSK insistira na mestu predsednika parlamenta na koje je već izabran predstavnik Samoopredeljenja Glauk Konjufca.

U zamenu za mesto predsednika parlamenta, Kurti je Mustafi ponudio više mesta u vladi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading