HIT PRIČA IZ BRISELA! Urnebesni Đilas: Mesto Britanaca u EU da zauzmu Srbi!

Autor:

Vesti

31.01.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas propisno se obrukao u Briselu, gde je otišao da evroparlamentarcima kuka na vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sve to ipak ostalo je u senci toga što je na urnebesan način poručio kako on zamišlja da ugura našu zemlju u Evropsku uniju. Otprilike onako kako mali Đokica zamišlja da se vodi politika...

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Đilas je tako došao na "briljantnu" ideju da stolice koje napušta delegacija Velike Britanije zauzmu srpski predstavnici. Da ga uopšte nije bio blam što je ovu sjajnu zamisao izneo pred diplomatske predstavnike EU, svedoči to što se pohvalio na svom Tviter nalogu, snimivši video-klip u kome otkriva šta je zapravo predložio na sastanku sa poslanicima EP.

- Održali smo prvi sastanak, za koji se može reći da je bio maksimalno uspešan. Predložili smo da, pošto Britanci u nedelju napuštaju Evropski parlament i Evropu, mi zauzmemo njihove kancelarije, da umesto njihove bude srpska zastava i da rešimo jedan deo problema za sve nas koji 30 godina sanjamo san da budemo deo EU - poručio je Đilas u video-poruci pratiocima.

SVEST I NESVEST

Ono što se moglo primetiti na ovom snimku je da se neformalnom vođi SZS nije skidao zadovoljni osmeh s lica dok je izgovarao ove reči, očigledno nesvestan da priča o procesu u koji je Srbija uključena više od decenije i koji se rešava pregovorima, otvaranjem pristupnih poglavlja i mnogim drugim diplomatskim aktivnostima. Za to svakako mora da zna jer je i sam godinama bio deo vlasti, u vreme vladavine Demokratske stranke, čiji je funkcioner bio.

Osim subjektivnog osećaja da je susret sa evroparlamentarcima bio uspešan, Đilas je, prema najavama tog sastanka, zapravo otkrio zbog čega je otputovao u Brisel. Naime, on je zajedno sa koalicionim saborcem Nebojšem Zelenovićem i Natanom Albaharijem iz PSG otišao u prestonicu EU da se otvoreno požali na režim u Srbiji i izborne uslove, koji su, prema njihovom mišljenju, katastrofalni i posle nekoliko rundi pregovora u kojima je posredovao EP.

Poručio Evropljanima da su velike naivčine

Đilas je na sastanku u Briselu praktično poručio evropskim diplomatama da su neznalice i naivčine jer nisu shvatile da ih je srpska vlast navodno slagala posle nedavnih pregovora o izbornim uslovima u kojima su posredovali.

- Sada je svima jasno da je režim Aleksandra Vučića obmanuo predstavnike EP koji su učestvovali u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, te da nisu ispunili ništa što su obećali. Naprotiv. Zato opozicija u Srbiji ostaje jedinstvena u odluci o bojkotu lažnih izbora na proleće i na republičkom, ali i lokalnim nivoima - saopštio je posle briselskog brifinga.

Tamo je razgovarao sa potpredsednicom EP Klarom Dobrev o bojkotu, predočivši joj zbog čega smatra da je neizlazak jedina alternativa predstojećim izborima, ali se i žalio zbog "intenziviranja pritisaka na medije, proterivanja televizije N1 iz ponude kablovskih operatera, brutalne medijske satanizacije neistomišljenika režima, kao i pokušaja uspostavljanja potpune kontrole nad pravosuđem i biračima".

SKUPLJANJE POENA

Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić smatra da je Đilasova poruka nedostojna mesta sa kog je poslata s obzirom na to da se on ne razume u proces pristupanja EU.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Dejan Miletić

- Lako izgovorene reči ne priliče ovim složenim vremenima. Pozitivno je što i on misli da Srbija treba što pre da zauzme mesto u EU, samo ne na način koji je on to predstavio u ovoj poruci. Ovako izrečen stav tumačim kao nameru Đilasa da iskoristi buduće članstvo Srbije u dnevnopolitičke svrhe i za skupljanje poena kod birača - kaže Miletić.

Evropska komisija: Bojkot nije način

Evropska komisija ocenila je da bojkot izbora koji najavljuje opozicija u Srbiji svakako nije način za napredak.

- Uvek smo pozivali da se politička debata odvija u parlamentu i ohrabrivali demokratsko učešće svih političkih snaga - poručila je portparolka komisije Ana Pisnonero.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
ceca

31.01.2020 07:47

Đilas je uvek bio šarlatan i takav je i ostao. Njegovi politički potezi nanose štetu Srbiji i srpskom narodu.

Milica

31.01.2020 07:49

Ovaj Djilas sto vise prica, to vise potvrdjuje da je apsolutna neznalica

Konte

31.01.2020 07:50

Djiki misli da ima podrsku zapadnjaka, al niko ga ne shvata ozbiljno.

Tijanan

31.01.2020 08:56

Djilas ima odresene ruke da proda sve Srpsko i Srbiju zarad sopstvene slave! Kuknjava u Briselu,a poverenje gradjana je odavno izgubio lopovlukom!