Vučić o slučaju Jovanjica: Utvrđeno je da smo govorili istinu, navikao sam na izmišljotine o mojoj porodici

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je drago što je tužilaštvo utvrdilo da on i njegov brat nisu imali nikakav kontakt niti komunikaciju sa vlasnikom Jovanjice Predragom Koluvijom, kao i da ne očekuje nikakvu rekaciju javnosti pošto je već navikao na svakodnevne izmišljotine protiv njega i njegove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Na pitanje novinara TV Prva da li očekuje bilo kakvu reakciju srpske javnosti tim povodom, Vučić je rekao da ne očekuje, kao i da se sa lažima i izmišljotinama suočava svaki dan.

 - Drago mi je što je pokazano da smo govorili istinu. Oni (SZS) su govorili čekamo tužilaštvo da kaže, koje je davilo i gnjavilo i tražli su nekoliko godina unazad kod tog čoveka (Koluvije) koji je neki čudan i energičan čovek koji je imao na hiljade brojeva telefona sa kojima razgovara, naravno nijedan nije naš i nikada nismo bili u kontaktu - rekao je Vučić.

Zapitao je šta je afera Jovanjica onda:


 - To da smo mi radili svoj posao i pohapsilii one koji su se provizakonito ponašali, što će sud reći. Drugo, šta sad ja da radim, dva meseca su lagali i moju porodicu stavljali na lomaču, zbog čega? Zbog laži i izmišljotina - izjavio je Vučić.

Vučić kaže da zna kako je nastala ta izmišljotina, ali da neće da govori o tome da ne bi ispalo da pravda njihove laži. Zapitao je kome sada treba da se obrati i koga da tuži zbog na hiljade naslovnih strani protiv njega povodom Jovanjice i dodao da ne bi imao ništa od toga.

Vučić dodaje da mora da nastavi da se bori za zemlju, a da oni koji ga napadaju pokazuju samo kako bi oni radili da su na njegovom mestu, isto kako kada su pljačkali narod.

Završna fleš procena rasta 4,2 odsto u 2019.

Vučić je izjavio da završna fleš procena privrednog rasta Srbije za 2019. godinu iznosi ne 4,1 odsto nego 4,2 odsto, po čemu je Srbija među prve tri ili četiri zemlje Evrope.

Vučić je kazao za TV Prvu da je u poslednjem krvartalu prethodne godine privredni rast Srbije bio 6,1 odsto, a u decembru čak 6,7 odsto koji je bio ubedljivo najveći rast u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Završili smo januar u većem sufictu nego što smo budžetom i sa MMF-om planirali, sa oko šest ili sedam milijardi većem suficitu, iako smo platili pet milijardi neke račune koje nismo računali da treba da platimo- rekao je Vučić.

Kaže da će mart biti dobar pokazatelj pošto će već u februaru biti isplaćene veće penzije i veće minimalne zarade.

- Videćemo tu stanje budžeta. Ako se nastavi tako kako stvari sada idu, imaćemo značjana povećanja plata i penzija ove godine-  kazao je Vučić.

Prilika da gradimo bolje odnose sa Velikom Britanijom


- Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije predstavlja priliku da Srbija izgradi bolje odnose sa zvaničnim Londonom, nego što ih je imala dok je ta zemlja bila u Uniji - izjavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će i sama EU želeti da se prikaže kao još uvek poželjna, što može da bude i šansa za Srbiju.

Vučić je, za TV Prvu, upitan šta Bregzit predstavlja za Srbiju, ukazao da ćemo morati, kao i da ćemo sada imati priliku, da gradimo bolje odnose sa Velikom Britanijom, nego što su bili dok je ta zemlja bila deo EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je primetio da će Britanija sada želeti da se pozicionira kao samostalna sila, te da su, u tom nastojanju, već napravili samit sa Afrikom, jer žele brži i veći prodor ka tom kontinentu, nego što je bio slučaj do sada, a da će to isto želeti da ostvare i na našim prostorima.

- Britanija je, pre, a posebno posle Berlinskog kongresa imala veliki uticaj na ovaj deo, Grčku, deo Turske, do Balkana i to je trajalo i do dva svetska rata, pa i do danas. Želeće još veći uticaj. Zato treba da izgradimo što je moguće bolje odnose - rekao je Vučić.

On je ukazao da će Bregzit ostaviti utisak da Evropa nije više privlačna kao što je bila, pa će EU pokušati da izgradi mehanizme da pokaže da je “lepa i mlada”, i da svi žele da budu njen deo, što bi, istakao je, mogla da bude šansa za Srbiju i Crnu Goru. Vučić je, ipak, ukazao da je za Srbiju ključna prepreka pitanje KiM.

- Kada vas pitaju, a znate njihove stavove, i svoje stavove i mogućnosti, i kada ne vidite kako bi moglo da izgleda rešenje…. Ja ga ne vidim. Nekada sam ga video, iako sam znao da ga narod ne bi prihvatio, ali sad ga ne vidim - rekao je Vučić.

On je istakao da, ako neko misli da je moguć “SZO++” ili “Ahtisari +++”, a da mi priznamo Kosovo - to nije moguće.

- Iako bi 20 odsto ljudi to prihvatilo, to se neće desiti, osim ako građani ne izglasaju nekog drugog 26 aprila - naglasio je Vučić.

On je rekao i da ne vidi volju da Beogradu ponude bilo šta, jer su nas, kaže, “ubijali svim pričama” i rušili kompromisne ideje.

- A, da nam dajete nešto na kašičicu, da mi to predstavimo kao da je nešto više nego što smo očekivali, to nje moguće - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ivana

01.02.2020 13:50

Sada treba da odgovaraju oni koji su iznosili neistine i rusili ugled predsednika i njegove porodice

Zeljko85

01.02.2020 13:57

Vučić je ispao čovek što nije tužio sve ljude koji su optuživali njegovu porodicu i širili lažne afere.

Tijana

01.02.2020 14:45

Time sto ponizavaju predsednika,ustvari ponizavaju sebe.

Miki

01.02.2020 15:53

Propade pokusaj opozicije da narod Srbije poveruje u lazi i postenje svog predsednika, sada je jasno Vucic i njegova porodica su cisti ko suza , neka se srame oni koji su fabrikovali ovu laz.