Ministar Vulin: Pred nama je godina modernizacije i opremanja Kopnene vojske

Autor: Republika

Vesti

03.02.2020

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske koji na Vojnom kompleksu "Orešac" izvode pripremno gađanje iz naoružanja tenka M-84.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je istakao da se Vojska Srbije svakodnevno obučava i priprema za izvršenje svih svojih zadataka.

- Samo obučena, samo dobro pripremljena vojska može da odgovori na sve izazove u modernom svetu. Vojska Srbije vodi računa da obuka bude na najvišem mogućem nivou, da svi budu bezbedni i zdravi, ali u narednom periodu će, svakako, posebno kada su u pitanju naše oklopne jedinice, obratiti pažnju na modernizaciju naših sredstava. Naši tenkovi moraju da odgovore na sve moguće pretnje - naglasio je ministar Vulin, dodajući da možemo da vidimo da se u okruženju sve zemlje opremaju najsavremenijim tenkovima i najsavremenijim sredstvima u naoružanju oklopnih jedinica, pa tako i Vojska Srbije mora da bude u stanju da odgovori i da ima sredstva kojima može da odgovori na baš svaku pretnju i baš svaki izazov.


Godina pred nama, najavio je ministar Vulin, biće godina Kopnene vojske i godina u kojoj će se najviše ulagati u modernizaciju i remont sredstava koje poseduje i koristi Kopnena vojska.
RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

- Kopnena Vojska, kao najbrojniji vid Vojske Srbije, mora biti spremna i pripremljena da odgovori baš na svaki izazov, a to podrazumeva i obuku i modernizaciju - zaključio je ministar Vulin.

Komandant 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske potpukovnik Borislav Krnjajić istakao je da je danas realizovan jedan od segmenata obuke koju pripadnici tog bataljona izvode tokom ove godine.

- Koristimo ovo strelište na poligonu "Orešac" kako bi realizovali sve one pripremne radnje za izvođenje kompleksnijeg gađanja kasnije na poligonu "Pasuljanske livade" - istakao je potpukovnik Krnjajić, dodajući da je danas izveden jedan redni broj pripremnog gađanja koju prolazi posada tenka.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prema njegovim rečima, cilj gađanja je da se posade tenka uvežbaju i osposobe u pravilnom osmatranju, uočavanju ciljeva, nišanjenju i gađanju tih ciljeva na poligonu.

- Rezultati gađanja su vrlo dobri i odlični i dalje nastavljamo rad po planu logorovanja, tokom kojeg smo planirali da izvedemo više vrsta školskih i pripremnih gađanja, kao i gađanja naoružanjem roda pešadije - naglasio je potpukovnik Krnjajić.

Među onima koji su tokom današnjeg gađanja na poligonu "Orešac" ostvarili najbolji rezultat je i desetar Stevica Gavrić, nišandžija na tenku M-84.

- Moj zadatak, kao pojedinca posade, bio je da pripremim sistem za upravljanje vatrom, a ovaj uspešno izvedeni zadatak doprineće u izvršavanju složenijih zadataka koji nam predstoje na poligonu "Pasuljanske livade" – naglasio je desetar Gavrić izražavajući zadovoljstvo odličnim rezultatom koji je postigao na današnjem gađanju.

Gađanju na vojnom kompleksu "Orešac" prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading