Zelenović se kladio na pogrešne "konje" i sada mu đilasovci "kičmu lome"

Autor:

Vesti

06.02.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo ovih dana svedoci burnih dešavanja na šabačkoj političkoj sceni. Čini nam se da nikada nije bilo više buke i vike a sve to samo iz jednog razloga. Aktuelni šabački gradonacelnik Nebojša Zelenović znajući da u SzS neće pristati na ništa manje od bojkota izbora na svim nivoima priredio je spektakularnu predstavu za šabačke medije nazvanu "vanredna konferencija za novinare". Scenario je sam napisao kao što je sam sebi i dodelio glavnu ulogu predstavljajući sebe po ko zna koji put žrtvom i spasiocem grada Šapca. Prvo je u maniru najvećeg manipulatora pokazao samo prvu stranicu usvojene žalbe Apelacionog suda u Novom Sadu koja ga "oslobadja krivice" vešto prikrivajući ostatak presude u kojem je jasno navedeno da je razlog usvajanja žalbe iskljucivo zastarelost predmeta a ne njegova nevinost. Da je drugačije podelio bi prisutnim novinarima kompletnu presudu ili bi je bar dao na uvid ali nažalost to se nije desilo. Nakon što je sebe proglasio "nevinim" uprkos dve osuđujuće presude Zelenović je odlučio da nastavi predstavu time sto će sebi dodeliti ulogu velikog zaštitnika građana Šapca dok je ulogu lošeg momka dodelio Milanu Ostojiću Sandokanu čije mu presude smetaju iako je jedina istina u svemu da je čovek odslužio dosuđene mu kazne bez da je manipulisao pravosudnim sistemom ili nameštao da mu krivična dela zastare poput Nebojše Zelenovića. Obzirom da naprednjaci ne pristaju na prljavu kampanju u koju ih bezuspešno pokušava uvući Zelenović morao je posegnuti za izmišljanjem loših momaka kojima će trovati medijsku scenu Šapca. Ko normalan veruje da će se Milan Ostojic naći na listi šabačkih naprednjaka i tako istovremeno biti i kandidat za gradonacelnika Šapca?

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

Za sve vreme dok traje ova predstava Zelenović uredno formira izborne štabove po Šapcu kao što i imenuje odgovorna lica za svaki deo kampanje. Istovremeno se pojavljuje na nedeljnom nivou bar jedna grupa građana koja treba da mu obezbedi kakav takav rezultat u Šapcu pošto mu ozbiljna istraživanja nikako ne idu na ruku i više su nego poražavajuća. Pa se tako u kuloarima da ćuti kakva su sve zaduženja dobili Milan Vasić kao šef izbornog staba, Velimir Kuzmanović, Danijela Lovrin, Slaviša Kostadinović kao i izvesni Kina "akademski građanin" koji će verovatno biti zadužen za kulturna dešavanja u njihovoj kampanji. Šta reći o ostalim licima poput Mileta Filipovića osuđenog za zloupotrebu budžeta ili izvesnog Hasa i Ace Aleza. Svakako da će perjanica ove ekipe biti i Zoja Vuletić koji je dokazani podanik aktuelnog režima u Šapcu, koji je spreman progutati sve što se ne guta, pa i lično dostojanstvo zarad opstanka na vlasti. Čuveni šabački dvojac bez kormilara Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić, još uvek se ne oglašavaju iz samo sebi znanih razloga. Ili se i ti razlozi znaju. Činjenica je da nisu previše pametni sem u situaciji kada procenjuju šta je najbolje za njih lično. Razne sklonosti su ih dovele u situaciju da moraju držati jezik za zubima da ne bi skrenuli previše pažnje na sebe i postali tema kojom bi se ozbiljnije pozabavili šabački naprednjaci.

Pat poziciji se ne nazire kraj. Đilas i SzS ne pristaju na manje od kompletnog bojkota na šta je pristao i ne bas uvek kontrolisani Boško Obradović i odrekao se lokalnih izbora u Čačku i to pred tv kamerama. Za razliku od njega, Nebojša Zelenović ne odgovara na novinarska pitanja vezana na tu temu, ne odgovara na pitanja iz suprotnog tabora,odbija tv duele i beži sa sednica SzS samo da bi izbegao odgovor na pitanje u vezi lokalnih izbora u Šapcu. Naprednjaci kreću u ovu kampanju spremniji nego ikad, a Zelenović je igrajući sa pogrešnim "konjima", ne prepoznajući na vreme "laufere" u svojim redovima, i zaboravljajući da je "kralj" na njegovoj strani šahovske table, ipak Dragan Đilas, doveo je sebe u pat poziciju iz koje je teško izaći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading