Raspad sistema! Đilasovi saborci neće da napuste fotelje: Bastać, Paunović i Zelenović izlaze na izbore!

Autor:

Vesti

06.02.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Savez za Srbiju, pod okriljem Dragana Đilasa, zvanično u kampanji bojkota, na lokalu se i te kako spremaju da izađu na izbore. Kako Srpski telegraf saznaje od odlično obaveštenih izvora iz opozicije, na izbore će, po svemu sudeći, učestvovati gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS Saša Paunović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/ANIČIĆ
Marko Bastać, Saša Paunović i Nebojša Zelenović

- Ova trojka ne želi da se odrekne vlasti u opštinama gde sada vladaju. Uporedo sa kampanjom za bojkot izbora koju Savez vodi na republičkom nivou, najbliži saradnici Dragan Đilasa koji su i sada na vlasti na lokalu vode svoje kampanje kako bi animirali birače i pridobili podršku za još jedna mandat na vlasti - navode izvori Srpskog telegrafa.

Da se iza kulisa spremaju za izbore, ukazivali su članovi pokreta "1 od 5 miliona".

- Šta oni rade, ćute i u potaji, u deklarativnom bojkotu, pripremaju se za lokalne izbore - rekla je Valentina Reković iz pokreta "1 od 5 miliona".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

Kako će izgledati ova igranka, razotkrila je Tea Vukadin iz "1 od 5 miliona":

- Sad će da krenu da registruju grupe građana. Žele da se priključe na infuziju lokalnih vlasti, gde možda čak već i jesu.

Anđelković: Verujem da će se potruditi da nađu način da objasne zašto je dobro da oni izađu na izbore

S druge strane, Bastać i dalje tvrdi da su spekulacije pogrešne, kao i da neće izaći na izbore.

- Nećemo učestvovati na lažnim izborima. Nas obavezuje sve zajedno sporazum sa narodom i mi ćemo to ispoštovati do kraja - naveo je Bastać, a Zelenović takođe ubeđuje građane da u Šapcu nema, kako ih naziva, nikakvih skrivenih operacija, ali i da će odluka o učešću na šabačkim izborima tek biti doneta.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Saša Paunović

Za razliku od njega, Paunović je u Paraćinu uveliko u kampanji za izbore jer smatra da lokal nije isto što i republički nivo. On je postavio štandove pored kojih su, sa sve predizbornim plakatima, njegovi saradnici pozivali građane da glasaju za njega, a građanima je deljen promotivni materijal sa njegovom slikom.

Analitičar Dragomir Anđelković u izjavi za Srpski telegraf kaže da teško da će lokalni lideri odoleti izborima.

- Oni, pre svega, svoju poziciju grade na osnovu vlasti koju imaju u sredinama gde žive i pristajanjem na bojkot oni bi sekli stub na kojem sede, što im nikako ne odgovara jer u tom slučaju ne bi bili faktor u koaliciji. Verujem da će se potruditi da nađu način da objasne zašto je dobro da oni izađu na izbore - zaključuje Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mira

06.02.2020 08:06

Losi su igraci ,narod to prepoznaje. Nece dozvoliti da nasom zemljom upravljaju ljudi koji gledaju samo svoje interese.

tale

06.02.2020 08:21

svima je odavno jasno da su ovde u pitanju isključivo fotelje

Ana

06.02.2020 08:49

Raspad sistema u opoziciji.

Darko

06.02.2020 08:51

Ne moram da gledam komedije, samo pratim šta radi opozicija.