Vučić se sastao sa ambasadorom Švedske: Predsednik Srbije pozvan na Forum o Holokaustu u Malmeu

Autor: Tanjug

Vesti

10.02.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Švedske Jana Lundina, koji mu je uručio pismo premijera Stefana Levena, s pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Lundin i Vučić

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je dodao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu.


Vučić je istakao poslovanje robne kuće IKEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Sastanak švedskog ambasadora i predsednika Srbije

Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.


Predsednik Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
una

10.02.2020 11:58

Srbija je sada postovana zemlja i velika nam je cast sto smo pozvani na takav skup.

ceca

10.02.2020 12:03

Vučić je primio ambasadora Švedske Jana Lundina

Milan

10.02.2020 12:10

Velika je čast biti gost Kraljevine Švedske.

tara

10.02.2020 12:10

Vrlo vazan sastanak.Svedska je jako dobar parner,kako ekonomski,tako i politicki.