Mitropolit Amfilohije odlikovao ordenom članove Beograskog sindikata!

Autor: blic.rs

Vesti

23.02.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

RepublikaFoto: twitter.com/Napredni klub
Članovi Beogradskog sindikata

Ovaj orden uručen im je "za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav" posvedočenu u pesmama "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećenim odbranama svetinja u Crnog Gori.

Uručenje ovog priznanja održano je jutros nakon liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka. S obzirom na to da su tri člana ove grupe Feđa Dimobić, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa podgoričkog aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar protić, jedini član ovog sastava koji je uspeo da uže u Crnu Goru.

- Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini - mirno i dostojanstveno. Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena - saopštili su članovi ovog sastava.

Sastav je trebalo da učestvuje u litiji koja će danas u 16.30 sati krenuti iz naselja Stari Aerodrom, gde bi premijerno izveli pesmu "Sviće zora".

Sindikat je na svom YouTube kanalu napisao da je ona snimljena "u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore", a pesma je postala nezvanična himna litija u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading