(FOTO) Stefanović sa Sijartom o migratornoj situaciji

Autor: Republika

Vesti

02.03.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o saradnji dveju zemalja, kao i o aktuelnoj migratornoj situaciji.

Foto: MUP Srbije
Sastanak u Beogradu

Stefanović je upoznao Sijarta sa merama pojačanog nadzora državne granice koje je Republika Srbija preduzela i ocenio da je trenutna situacija stabilna, kao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova prati dešavanja na grčko-turskoj granici.  

Ministar Sijarto je takođe upoznao ministra Stefanovića sa pozicijom Mađarske po pitanju aktuelne migratorne situacije i istakao da će Mađarska nastaviti sa upućivanjem svojih policijskih službenika na srpsko-makedonsku granicu u okviru projekta Evropske unije "Upravljanje migracionom situacijom".

Dvojica ministara su se saglasila da je svakodnevna komunikacija policija dveju zemalja o aktuelnim dešavanjima na dobrom nivou.

Foto: MUP Srbije
Peter Sijarto i Nebojša Stefanović

Oni su na sastanku razgovarali i o korona virusu, ocenivši da će iako srećom nema obolelih ni u Srbiji ni u Mađarskoj, obe države nastaviti pažljivo da prate situaciju.

Ministar Sijarto je takođe istakao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Srbiji na njenom putu pridruživanja Evropskoj uniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading