SRAMOTA: Boris Tadić javno ustao protiv svog naroda u Republici Srpskoj!

Autor: Republika

Vesti

06.03.2020

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostujući na sarajevskoj N1, u emisiji „Presing", Boris Tadić je rekao da on kao predsednik Srbije nikada ne bi priznao Republiku Srpsku, dodavši da je od odluke Ustavnog suda BiH „mnogo gora i opasnija rečenica Dodika da je to već sada crvena linija koja podrazumeva secesiju unutar BiH".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boris Tadić

Udruženje "Nacionalna avangarda" smatra izuzetno neodgovornim da, u trenutku kada Republika Srpska trpi ustavno nasilje nad svojim vitalnim nadležnostima, bivši predsednik Republike Srbije javnim istupima podriva borbu srpskog naroda za zaštitu svojih prava.

Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ugrožava postojanje Republike Srpske, kroz direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Osim kršenja odredbi o podeli nadležnosti, krši se i dogovor o podeli teritorije između Federacije BiH i Republike Srpske, jer se otimanjem hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta narušava sporazumom dogovorenih 51% – 49%. Na osnovu ovog dogovora okončan je višegodišnji krvavi građanski rat i uspostavljen regionalni mir.

Možda do trenutne krize u BiH ne bi ni došlo da Srbija kao država garant nije za vreme Tadića kao predsednika ćutke odobravala desetine prethodnih slučajeva bahate derogacije Dejtonskog sporazuma od strane političkih ekstremista u Sarajevu. U trenutnoj situaciji najmanje što je Srbima u Bosni potrebno jeste podrivanje njihove pozicije iz matice, a naročito iz usta bivšeg predsednika Republike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Električar

06.03.2020 12:03

Izdajica roda svoga.

Odgovori 14 1
Beograđanin

06.03.2020 14:43

ZATO I NISI NIŠTA VIŠE U SRBIJI.

Odgovori 11 1
Nedeljko

06.03.2020 17:17

Zato je propao i Tadić i njegova stranka DS.