Tači kritikovao privremene kosovske institucije: Potkopali ste naš odnos sa SAD

Autor: Kosovo online

Vesti

10.03.2020

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači pridružio se reakcijama američkog senatora Dejvida Perdjua, specijalnog izaslanika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričarda Grenela, a zatim i sina američkog predsednika Donalda Trampa, Donalda Trampa Juniora, da bi "SAD trebalo da razmotre povratak američkih trupa sa Kosova".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je pozvao kosovsku vladu da donese odluke u skladu sa američkim zahtevima, uključujući ukidanje takse.

- Kao predsednik Republike Kosovo hitno tražim od Vlade Republike Kosovo da se sastane i donese odluke u skladu sa zvaničnim zahtevima Sjedinjenih Američkih Država. Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez koje ne bismo imali ni slobodu, ni državu, ni budućnost. Ovaj pristup, takođe, dovodi u pitanje budućnost naše države. Svi mi, šefovi institucija, politički lideri ili vlade, zamenljivi smo. Ali, samo odnosi sa SAD su vitalni i nezamenljivi za Republiku Kosovo. Sukob sa SAD je vrlo štetna i neoprostiva greška u modernoj istoriji Kosova - napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading