(FOTO) Vučić s predsednikom Skupštine Jermenije: Otvaranje ambasade u Jerevanu izraz iskrenog prijateljstva!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.03.2020

08:49 >> 09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Jermenije Araratom Mirzojanom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić na današnjem sastanku

Predsednik Vučić je u razgovoru sa  Araratom Mirzojanom naglasio da je otvaranje srpske ambasade u Jerevanu izraz iskrenog prijateljstva i želje da se intenziviraju svi oblici saradnje dve zemalje, kojoj je snažan impuls dala nedavna poseta predsednika Armena Sarkisjana Beogradu.

Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je izrazio očekivanje da će jačanje političkog dijaloga dovesti i do snaženja ekonomske saradnje, koja je ispod postojećih mogućnosti.

 



Dvojica sagovornika su se zato saglasili da će međusobno ukidanje viza podstaći poslovne ljude da putuju u Jermeniju, odnosno Srbiju, i da upoznaju mogućnosti za investiranje i trgovinsku razmenu.

Predsednik jermenskog Parlamenta Mirzojan je istakao važnost parlamentarne diplomatije i dijaloga u okviru parlamentarne saradnje za bolju informisanost i koordinaciju kada je reč o pitanjima od značaja za obe zemlje.

Mizorjan boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a tokom jučerašnjeg dana se sastao i sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ana

11.03.2020 09:30

Jako važan sastanak za Srbiju.

DejanM

11.03.2020 10:06

Srbija gradi dobre odnose sa Jermenijom nas vezuje veliko prijateljstvo između dva naroda.

Olja

11.03.2020 11:28

Dobri odnosi nase zemlje sa svima su kljuc svakog uspeha.

Maja

11.03.2020 12:14

Izuzetan sastanak.