Situacija je ozbiljna, ali je držimo pod kontrolom: Sutra HITAN sastanak sa predsednikom i epidemiolozima!

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

10.03.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je danas ponovo razgovarala s predsednikom Aleksandrom Vučićem o merama u vezi s pojavom koronavirusa, i zdravstvenim i ekonomskim, i najavila da će sutra neke od njih biti i usvojene.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom - rekla je Brnabićeva na TV Prva.

Navela je da će nakon sutrašnjeg sastanka s predsednikom Vučićem i epidemiolozima sagledati i eventualno uvođenje novih mera, a da će nakon tog sastanka biti održana konferencija za novinare.

Sutra će, kako je najavila, biti održana i sednica Vlade Srbije.

Premijerka kaže da će se sutra razgovarati i o eventulanom zatvaranju škola.

- Sutra ćemo i o tome razgovarati i s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Ako je ta mera nešto preventivno pametno, nemamo nikakav problem, ali dajte da primenjujemo mere u skladu s potrebama, a ne da bi samo neko rekao da primenjujemo mere. Važno je biti pribran - kaže Brnabićeva i poručuje da je situacija pod kontrolom.

Upitana o eventualnoj zabrani javnih okupljanja, rekla je da u oviom trentuku nema poterebe za tim.

 - Da li će se sutra promeniti situacija, videćemo sutra - dodala je premijerka.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Sutra će se, kaže, govoriti o svim merama koje su potrebne, Vlada Srbije će odmah nakon sastanka sa predsednikom i epidemiolozima održati sednicu i usvojiti nove mere.

 - Radićemo u najboljem interesu građana - kaže Brnabić i poručuje da se svakodnevno rade i analize uticaja virusa na privredu.

Pozvala je da se ne širi panika, a političke protivnike da ne zloupotrebljavaju situaciju u vezi s koronavirusom za političke napade na predsednika Vučića.

Odbacila je kritike da je Srbija nespremno dočekala situaciju u vezi s koronavirusom i zahvalila građanima na odgovornom ponašanju.

- Pratimo situaciju i u pripravnosti smo - rekla je Brnabićeva i navela da se najnovije informacije o korona virusu u Srbiji mogu naći na sajtu covid19.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading