Ministar Lončar demantovao glasine: Pacijent iz Novog Sada je živ, ali u teškom stanju! Nije tačno da dečak iz Iriga ima koronavirus

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2020

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas da se da ne objavljuju lažne vesti i dodao da je pacijent iz Novog Sada, koji je zaražen korona virusom, živ, ali i dalje u teškom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. DROBNJAK
Zlatibor Lončar

Ministar je na konferenciji u Vladi Srbije podsetio i da se danas pojavila vest da je dečak iz Iriga pozitivan na koronavirus, a da to nije tačno.

Lončar je istakao da će država povećati proizvodnju zdravstvenog materijala i da će se, ako bude bilo potrebe, raditi u tri smene kako bi se povećala proizvodnja.


Apelovao je na građane da ne kupuju više stotina maski i litara dezinfikacionih sredstava zato što, kako kaže, nije realno da onda ostane i za druge.

Ministar je istakao da nema potrebe za stvaranjem panike i pravljenjem takvih zaliha i podvukao da u Srbiji ima dovoljno medicinskog materijala.

Na opasku novinara da se u javnosti pojavila informacija da nema dovoljno respiratora, te da je 2009. godine, kada je bila pandemija gripa, bilo samo 350 respiratora, Lončar je rekao da u Srbiji ima i više nego dovoljno respiratora, a da će podatak o tačnom broju biti saopšten u narednih nekoliko sati, jer su "ekipe trenutno na terenu i prebrojavaju respiratore".

- Ne fali nijedan respirator. To vam najodgovornije tvrdim - poručio je ministar.

Najavio je i da će država nakon prestanka epidemije korona virusa zameniti novim respiratorima sve koje sada koriste pacijenti zaraženi korona virusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading