U Kikindi će raditi samo apoteke i prehrambene prodavnice

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2020

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinski štab za vanredne situacije je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine, izdao naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi da se u tom gradu obustavi rad svih ugostiteljskih objekta i svih pijaca i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Foto ilustracija

Sa sednice, kojom je predsedavao komandant štaba Igor Mirović, štabu u Kikindi je izdata i naredba da zabrani prijem novih korisnika u domove za stare i gerontološke centre, da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj, kao i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Za potrebe ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, navedeno je u saopštenju pokrajinske vlade, doneta je naredba o rezervisanju pojedinih vrsta roba sa kojima raspolaže Direkcija za robne rezerve Autonomne pokrajine Vojvodine.


Sve naredbe su izdata zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze virusom COVID 19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading