Epidemolog savetuje građane Srbije: Ne nosite maske bez potrebe!

Autor:

Vesti

18.03.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od pitanja koje se najčešće postavlja u trenutku pandemije koronavirusa jeste kome su maske zaista potrebne i da li treba da ih koriste svi.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Predrag Kon

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član ekspertskog tima za borbu protiv koronavirusa, kaže da maske treba da nose svi koji imaju bilo kakve respiratorne probleme bez obzira na to da li su oni vezani za koronavirus ili neko drugo oboljenje.

Zdrave osobe, međutim, maske ne treba da nose na otvorenom tek tako. Maske se, naime, preporučuju samo kada ulazite u zatvorene prostore, kao što su prevoz i zdravstvene ustanove.

 

 

I Svetska zdravstvena organizacija savetuje upotrebu maski samo u specijalnim slučajevima - ako kašljete, imate problema sa disanjem, groznicu ili kijate.

Ako nemate ove simptome, nemojte nositi masku panično jer je tako uskraćujete nekome kome je zaista potrebna, poručuju stručnjaci SZO.

Inače, treba napomenuti da maske gotovo nigde ne mogu da se kupe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading