MARKO ĐURIĆ OTKRIVA: U srpskim sredinama nema registrovanih slučajeva obolelih

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U sprskim sredinama na Kosovu i Metohiji za sada nema registrovanih slučajeva obolelih od virusa korona", izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i naveo da su zdravstveni centri i institucije svakao spremni za prijem pacijenata.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Ðurić je rekao i da je obezbeđen lanas snabdevanja osnovnih životnih namirnica.

Dodao je, međutim, da je ono što ga brine utisak da se u Prištini niko ne bavi virusom korona, već da se bave ''igrom prestola'' i salosnkim državnim udarima.


U izjavi za Tanjug, Ðurić je rekao su smeštajni kapaciteti u bolnicama spremni, te da se raspolaže sa značajnim brojem bolničkih postelja koje su osposobljene u izolacionim uslovima, da tretiraju pacijente obolele od korone, za koje se nadamo da će se u što manjoj meri pojavljivati na KiM.

Bolnica u Kosovskoj Mitrovici raspolaže sa 430 ležajeva, a dodatno su osposobljeni u kapaciteti u Studentskom centru, koji je spreman da primi 1.677 pacijenata, precizirao je Ðurić.

Dodao je da KBC Gračanica raspoalz sa 53 ležaja, a da će dodatno, osposobljavanjem sportske hale u Lapnjem selu biti još 250 ležajeva.

- Kada je reč o Kosovoskom pomoravlju, bolnica u Pasjanu ima 45 kreteva, a dodatno se oprema sportska hala, uz 67 sanitetskih vozila koji su stavljeni na raspolaganje za borbu sa infekcijom, a veliki broj njih je rezervisan samo sa obolele od korone - rekao je Ðurić.

Pacijenti će, kaže, biti primarno tretirani u našim institucijama na KiM, u skladu sa algoritmima koje je pripremilo Ministarstvo zdravlja i Batut, a zatim će zavisno od težine slučajva, biće tretirani u sekundarnim i tercijarnim ustanovama, i ako treba transportovani i u kliničke centre u centralnoj Srbiji.

- Za sada na KiM, u srpskim sredinama nemamo registrovane slučajeve obolelih od korone - istakao je Ðurić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading