PREMIJERKA POTVRDILA: Svi zaraženi idu na Sajam! DONOSIMO I DODATNE MERE

Autor: mediji, Republika

Vesti

25.03.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Brnabić je u Vladi Srbije gde odgovara na pitanja novinara sa televiziji Prva. Ona je rekla kako se svi u Vladi pridržavaju strogih pravila koja su propisana.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Idemo u nove mere, u zavisnosti od trenutka. Evo ja bih rekla da ove mere na kojim radimo nisu direktno usmerene na građane Srbije. Mi sada radimo na stvaranju efikasnijeg testiranja što većeg broja građana. Oni koji su pozitvni na korona virus, moraće da odu na Sajam, kako bi zaštitili svoju porodicu i okruženje, a time bismo i umanjili broj zaraženih. Testiranje ide sporo. Potreban nam je veliki broj testova.

Na pitanje o Sajmu, premijerka Srbije odgovara kako je to idealan prostor za zaražene sa blagim simptomima.

- Najefikasniji način je da imamo prostoriju kakav je Sajam, i da zaražene odvojimo od njihovih porodica, kako se zaraza ne bi širilia. Postoje dva bitna razlog zašto zaražene nećemo smestiti u hotele. Prvi je što bismo morali da izdvojimo mnogo policajaca koji bi obezbeđivali sve ljude koji su u karantini. Ne možemo ljudima uzimati kartice od soba, to nije u redu. Drugi je da sve bude efikasnije, da svi budu na jednom mestu kako bi doktori pravovremeno reagovali i da ih upućujemo na klinike koje će pravovremeno reagovati i koje su stručne za korona virsu - rekla je Brnabićeva.

 

Ne treba kriti simptome

Premijerka je naglasila da građani ne treba iz straha da kriju da imaju simptome.

- Ako to rade, direktno ugrožavaju svoje porodice. To je period od 14 dana. Mi radimo sve što je u našoj moći da to uredimo. Imaćemo tamo separatore, posebne sobe u kojima će biti smešteno 5-9 ljudi. Prostorije gde će moći da se osame i da rade. Uvešćemo dodatne sadržaje kao što sustolovi za stoni tenis i bilijar. Sve će biti opremljeno na visokom nivou. Uradićemo sve što možemo da učinimo za građane Srbije, istakla je premijerka Ana Brnabić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Uki

25.03.2020 18:01

Danas su prioritet ljudski zivoti i svi moramo biti ujedinjeni u ocuvanju istih !

M Novosel

26.03.2020 06:24

@Uki - Uki:U ovom trenutku je najvažnije da se zaštite zdravlje ljudi i država u tom cilju preduzima sve mere.

Mila

25.03.2020 19:16

Sve u cilju zastite zivota I zdravlja svojih gradjana!

Una

25.03.2020 19:18

Zarazeni i treba da se izoluju da ne bi se sirila zaraza jos vise.