NARODE, IMAMO DOBRE VESTI: Sutra stiže 3 miliona maski iz Kine

Autor: Tanjug

Vesti

25.03.2020

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da bi u Srbiju sutra trebalo da stigne isporuka od dva miliona i devetsto hiljada maski iz Kine te da će od tog broja 2,5 miliona biti usmereno ka apotekama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je dodao da će isporuka maski iz Kine stabilizovati stanje po pitanju potražnje, uz broj maski iz domaće proizvodnje.

Cena od 120 dinara ne bi mogla da bude obezbeđena da maske koje su sada na tržištu nisu kupljene iz sredstava RFZO, rekao je Ljajić za N1 i dodao da su maske deficitaran proizvod.


- U Turskoj je zabranjen izvoz maski. Ne možete kupiti masku u Turskoj. Nigde u regionu nema dovoljnog broja maski. U tom pogledu smo u boljoj situaciji. Nije za utehu, ali činimo sve da opreme bude u dovoljnim količinama - naveo je Ljajić.

Ljajić kaže da na tžištu ima i jeftinijih maski iz domaće proizvodnje, da je reč o pamučnim maskama koje mogu da se peru, ali da o tim maskama struka ima različita mišljenja.

- Stručnjaci iz Zagreba tvrde da one ne štite dovoljno, dok neki kažu da su bolje od maski za jednokratnu upotrebu - istakao je Ljajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đole

25.03.2020 20:10

Sada nam trebaju lekovi.

Odgovori 11 0
Stanko

26.03.2020 19:28

Ja sam kupio jednu masku.