ŠEŠELJ O EKONOMSKIM POSLEDICAMA PANDEMIJE: SAD i EU očekuju da svetska sirotinja plati njihove gubitke!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

27.03.2020

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS, prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je da ne očekuje toliko veliku ekonomsku krizu posle virusa korona kakvu mnogi najavljuju, ali upozorava da će dolar biti uzdrman.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vojislav Šešelj

- Ovo će uzdrmati dolar i to će najviše pogoditi zemlje koje svoje devizne rezerve drže u dolarima. Najbolje prolazi onaj ko je na vreme nabavljao zlato, a Rusi i Kinezi su u poslednjih 20-30 godina velike količine zlata kupovali širom sveta. Onaj koji ima velike količine zlata, lako može stvoriti novu svetsku valutu. Onaj ko štampa novac bez pokrića, morao je znati da će se to jednog dana sve vratiti i razbiti mu o glavu - izjavio je Šešelj.

On je rekao da EU i SAD očekuju da svetska sirotinja plati njihove gubitke, te će raditi na štampanju novca bez pokrića.

- Amerikanci planiraju doštampavanje 2.000 milijardi dolara. Znači, oni pokušavaju svoju krizu da prebace na pleća ostatka sveta. Kod njih će štamparija novca velikom brzinom sada da radi. EU planira štampanje evra i očekuju da će to svetska sirotinja da plaća - kaže Šešelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading