KINESKI STRUČNJACI NA SAJMU! Ziđang: Pozitivni utisci! Vulin: Pacijenti će imati najbolje uslove

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2020

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je večeras s timom kineskih medicinskih stručnjaka Beogradski sajam, koji su pripadnici Vojske Srbije u proteklih nekoliko dana nameštali za prihvat osoba s lakšim simptomima zaraze korona virusom.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vulin sa kineski lekarima na Sajmu

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, šef delegacije kineskih lekara Peng Ziđang izrazio je zadovoljstvo uslovima smeštaja na Sajmu i brzom reakcijom koju je Srbija pokazala.

- Moji početni utisci su izuzetno pozitivni, pogotovu po pitanju brzine, jer je zaista urađeno sve izuzetno dobro u jako kratkom periodu. Ovde je sve izuzetno dobro projektovano. Napravljen je prostor i za zaposlene i za bolesnike, a razmišljalo se i o tome da će pacijentima trebati i psihološka pomoć, o prostoru gde bi provodili slobodno vreme, gledali televiziju i slično. Detaljno je vođeno računa o tome gde će ulaziti pacijenti od momenta prijema do napuštanja bolnice, dolasku lekara i obilascima pacijenata - rekao je Peng.


Nakon obilaska, ministar Vulin je rekao da je veoma zahvalan kineskim prijateljima što su uložili toliko napora i truda da pomognu da privremena poljska bolnica organizovana na Beogradskom sajmu bude funkcionalna-

On je zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, zaposlenima Beogradskog sajma, Ministarstva zdravlja i Gradske uprave, koji su uložili ogroman napor da sve bude brzo spremno za prihvat pacijenata.

- Cela Srbija je pokazala koliko može da bude brza, odgovorna, organizovana. Svi pacijenti koji budu došli ovde imaće najbolje moguće uslove i pažnju, a od njih očekujemo samo da budu disciplinovani i da daju sve od sebe da što pre ozdrave... Svi mi, bilo da smo zdravi ili zaraženi, moramo da budemo beskrajno disciplinovan da bismo pobedili ovu strašnu pošast - istakao je Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading