KO NAM JE VIŠE POMOGAO, EU ILI KINA?! Vučić dao nedvosmislen odgovor!

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Srbija nalazi na evropskom putu i da taj pravac neće promeniti uprkos nedostatku solidarnosti EU u vreme korona virusa, ne samo prema Srbiji, već i ostalim zemljama koje su njene članice.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

- Mi smo na evropskom putu, ali nismo ni slepi ni toliko glupi, što znači da ćemo da pratimo interese Srbije, sarađivaćemo sa Kinom, Rusijom, Amerikom, svima, jer to je interes Srbije - poručio je Vučić.

Ističe da je činjenica da nam je Kina značajno više pomogla od početka krize, dodajući da se čeka velika pomoć i od EU.


- EU nam je pomogla, najviše u poplavama, mnogo smo dobili iz fonda solidarnosti tada. Sada smo dobili pomoć koja je preimenovana iz IPA pomoći, ali da smo se nadali više, jesmo - rekao je Vučić.

Upitan da li očekuje i podršku Rusije, predsednik je potvrdio da očekuje, ali da je najvažnije bila pomoć Kine koja se sa ovim virusom izborila.

- Dobićemo podršku od Rusije, ali imaju i oni svoje problem. Mi se nalazimo na evropskom putu, veća su nam očekivanja od Evrope nego od Rusije. Bila su nam veća očekivanja, sad se najviše uzdamo u sebe - podvukao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
vojkan

29.03.2020 21:26

U ogromnoj muci se poznaju prijatelji verna braća,hvala Kini.

Tina

29.03.2020 21:51

Kina je od samog pocetka bil uz nas.

Sara

29.03.2020 22:11

Prvo mislimo na interese Srbije, i nastavljamo saradnju sa prijateljskim zemljama, Kinom i Rusijom

Petar Peric

30.03.2020 01:15

Nisu se ni Italijani a ni Španci ovajdili nešto od pomoći EU tako da mi treba da pamtimo velikodušnu pomoć Kine. Ko do sada nije voleo KInu mislim da je promenio mišljenje i video da je dobar potez što je Srbija zadnjih godina jačala to prijateljstvo.