LOŠE VESTI: Korona u domu za stare u Zemunu

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U privatnom domu "Doživeti stotu” u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, a šest korisnika i direktorka zbog korona virusa prebačeni u bolnicu, prenosi Politika u onlajn izdanju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Kako je navedeno, kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je korona virus, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.


Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma „Doživeti stotu”, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

- Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra - rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading