Crna prognoza direktora Infektivne klinike: Čeka nas kolaps zdravstvenog sistema, ako nastavimo ovako završićemo kao Italija i Španija

Autor:

Vesti

31.03.2020

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti saopštio je danas da Srbija broji 23 žrtve virusa COVID 19. Iako je Stevanović rekao da je danas najgori dan za našu zemlju, direktor Infetkivne nema dobre prognoze za naredni period.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Stevanović

- Ovo je najgori dan za Srbiju, od juče je od Kovida-19 preminulo još sedam osoba - saopštio je direktor Infektivne klinike KCS-a Goran Stevanović na redovnoj konferenciji za novinare u Palati "Srbije".

Međutim, on je prognozirao da Srbiju čeka još gori period i da će zdravstveni sistem u našoj zemlji biti u velikom problemu.

- Bojim se da nije najgori dan, u budućnosti nas čekaju još gori dani ako nastavimo da se ponašamo neodgorovno prema sebi i drugima. Sa takvim ponašanjem sve smo bliži scenariju Italije i Španije. I dalje se intenzivno družimo sa prijateljima, izlazimo napolje, pokušavamo da izbegnemo mere zabrane kretanja. Ako nastavimo tako ne postoji zdravstveni sistem koji će da kompenzuje sve. Žao mi je što donosim ovakve informacije, to je sve što imam da kažem - rekao je doktor Stevanović.

Inače, danas u Srbiji ima 900 zaraženih, dok jer broj smrtnih slučajeva porastao na 23.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lala

31.03.2020 13:59

Mnogi vozači kamiona su ovih dana otišli u Nemačku,Španij,Italiju i to u okilinu Milana.Ti naši vozači se sada vraćaju i ne idu u samoizolaciju slobodno se šetaju i ako nisu na poslu.Vereovatno će dosta njih biti zaraženo virusom.Kažu da za njh samoizolacija ne važi i ako ne rade.Komšije od njih beže a oni namerno se vozaju svojim autom i prkose i provociraju one kojima je kretanje zabranjeno.Trenutno samo vozači mogu doneti virus.

Maxmen

31.03.2020 16:05

E moj narode,gledajte broj umrlih,zaboravili ste kako smo radili pod gripom.Statistika je cudo. Samo je povecanje smrtnih slucajeva u Italiji,a u ostalom delu sveta je u skoro istom obimu kao i predhodnih godina. Ko najvise umire ,normalno stariji.Po logici ako je ovo toliko zarazno trebalo bi da umiru sve generacije. Ako ne mislimo svojom glavom,dobicemo posle po glavi,a ako mislimo svojom glavom dobicemo odmah po svojoj glavi. Na vama je da izaberete.Ziveli mi svi?