Kurti ukida takse večeras, ali donosi i nešto novo

Autor: Kosovo online

Vesti

31.03.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti najavio je na konferenciji za štampu da će porez na srpske proizvode biti potpuno ukinut i zamenjen reciprocitetom. Odluka će stupiti na snagu danas pre ponoći i ostaće do 15. juna kada će biti doneta procena o tome kako je sprovedena.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Aljbin Kurti

Kurti je na konferenciji za medije istakao da se mera reciprociteta, odnosi se samo za Srbiju, a za Bosnu se taksa ukida u celosti. Za meru reciprociteta rekao je da je doneta u skladu sa sporazumom CEFTA i evropskim trgovinskim praksama.

- Vlada je na sastanku i donosi se veoma važna odluka, koja se odnosi na postepenu primenu reciprociteta kao principa u odnosima sa Srbijom. U trgovinskim odnosima sa Srbijom oznake koje se koriste u sledećim dokumentima biće u skladu sa Ustavom Kosova i važećim zakonima. Fitosanitarni sertifikati i prateća dokumentacija za hranu i neprehrambene proizvode biljnog i neživotinjskog porekla koji podležu graničnoj kontroli, i drugo, veterinarska uverenja i prateću dokumentaciju za hranu i neprehrambene proizvode koji podležu graničnoj veterinarskoj kontroli - naglasio je Kurti.

Prema njegovim rečima, odluku koju večeras donosi vlada sprovode Granična policija, Carina, KVFA, Agencija za medicinske proizvode i opremu i druge odgovorne institucije.

- Dakle, donosimo odluku koja stupa na snagu odmah nakon potpisivanja - poručio je Kurti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading