Mustafa: Ne podržavamo Kurtija

Autor: Tanjug

Vesti

31.03.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isa Mustafa, predsednik DSK, izjavio je večeras da ta stranka ne stoji iza predloga Aljbina Kurtija, tehničkog premijera, o uvođenjenju reciprociteta za suspenziju odluke o taksama na srpske i proizvode iz BiH.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Isa Mustafa

- Osnovni problem koji se od početka postavio unutar vladajuće koalicije je bilo pitanje taksi, jer je postojao izričit zahtev SAD-a i EU da ta mera bude ukinuta bezuslovno da bi se otvorio proces dijaloga koji bi doveo do konačnog sporazuma o međusobnom priznavanju Beogradai Prištine - rekao je Mustafa, prenela je prištinska RTK.

Dodao je da je DSK pozvala Samoopredeljenje I Kutija da ukine takse, a da eventulne mere reciprociteta budu uvedene u dogovoru sa SAD I EU.


Tačno je, kaže Mustafa, da su mere reciprociteta bile deo njihovog koalicionog sporazuma, ali pošto je, kaže, došao izričit zahtev SAD, složili smo se da mere reciprociteta ne odbacimo trajno, već da to pitanje dogovorimo sa SAD I EU.

Samoopredeljenje, kaže Mustafa, nije želeo da takse ukine na način kako su to tražile SAD.

- Nakon toga usledile su mere SAD, kada su blokirana sredstva MČ-a, a zatim su nas senatori I visoki američki zvaničnici upozorili da bi mogle da uslede I druge kaznene mere, uključujući uključujući povlačenje američkih trupa - podsetio je Mustafa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading