ĐILASOVA LISTA ZA HAPŠENJE: Lider SZS bi da eliminiše sve koji mu nisu po volji

Autor:

Vesti

03.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas nam crta metu na čelo, i nama i našim porodicama, i pritom obmanjuje javnost i sebe predstavlja kao žrtvu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Ovako na pretnje hapšenjem koje je Dragan Đilas uputio predstavnicima vlasti i čelnim ljudima medija koji lideru SZS nisu po volji odgovara Milan Lađević, glavni urednik Srpskog telegrafa, jedan od ljudi sa Đilasovog spiska.

Kako naglašava Lađević, ovo je samo nastavak hajke prema našim novinama.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Milan Lađević

- Zapravo ovo je samo Đilasov pokušaj da ostvari staru praksu, kontrolu medija. Kod nas mu to ne uspeva i zato smo trn u oku. Smemo da pišemo o njegovim mahinacijama, o njegovim obmanama. A to ćemo činiti i ubuduće. Nas svakako ovo neće zastrašiti, a ja ću lično zbog ovih inkriminišućih laži tužiti Đilasa - poručio je Lađević.

REAKCIJE

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Goran Vesić

Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda:

- Drago mi je što je Đilas objavio svoj spisak za odstrel, odnosno koga bi ubio kada bi došao na vlast. Posebno mi je drago što sam drugi na tom spisku, odmah posle Vučića, jer naći se na Đilasovom spisku znači biti častan čovek

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova:

- Svakodnevno se trudim da obavljam svoj posao i da pomognem građanima u ovoj složenoj situaciji. Đilas neka radi šta god hoće i stvarno ne mogu da komentarišem njegove besmislene izjave

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Milenko Jovanov funkcioner SNS:

- U vreme kada se Srbija bori protiv najveće pošasti, on bi da hapsi. Lakše mu nego da iz džepa izvadi neki evro i kupi neku opremu ili donira novac. I kod Staljina i Hitlera se išlo u zatvor zbog suprotstavljanja njihovom liku i delu, pa je lepo što je Đilas javno potvrdio da bi i on svoju politiku gradio na hapšenju nepodobnih novinara i političara koji mu se ne sviđaju. A čast mi je što me je to nešto okerriđe plasiralo na visoko četvrto mesto. Učiniću sve da se u budućnosti još bolje plasiram

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Saša Milovanović

Saša Milovanović, direktor našeg lista, koji je takođe na spisku, kaže:

- Đilas se bori protiv hapšenja novinara tako što poziva državu da hapsi novinare! Mi smo retki koji smemo da pišemo o tome da je sklon porodičnom nasilju, slikanju sa narko-dilerima, permanentnom bogaćenju na račun građana Srbije, pa me uopšte ne čudi što tajkun opšte prakse Dragan Đilas želi da nas hapsi.

Đilas se pretnjama oglasio ni manje ni više nego zato što je MUP Srbije ekspresno uhapsio I. I. (44) iz Beograda, koji je osumnjičen da je sa očevog profila na Fejsbuku pretio bivšem gradonačelniku. Umesto da pohvali efikasnost policije, Đilas se obrušio na političke protivnike i medije.

- Koristim priliku da pozovem nadležno tužilaštvo da u saradnji sa MUP liši slobode sve one koji svakodnevnim lažima o meni dovode ljude u stanje da napišu takve stvari - naveo je Đilas i pridodao spisak onih koje bi da pošalje iza rešetaka (pogledajte okvir).

Koga je Đilas stavio na spisak za hapšenje

1. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

2. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

3. Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova

4. Milenko Jovanov, funkcioner SNS

5. Vlasnici i urednici Srpskog telegrafa, Informera, Kurira, Alo i Pinka

Kako za Srpski telegraf objašnjava politički analitičar Dejan Vuk Stanković, jasno je da Đilasa ne zadovoljava nijedan potez države, pa čak ni hapšenje onih koji mu prete.

- On ceo slučaj politizuje i prebacuje ga iz ravni prava na teren dnevne politike. On je svesno proširio listu onih s kojima se obračunava i želi sada u vreme vanrednog stanja da se razračuna sa medijima koji kritički pišu o njemu - zaključuje Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
zdjurdjevic

03.04.2020 06:04

Her Gebels Milovanoviću, kako ste se ti i tvoja lažljiva bratija samo prepoznali u Đilasovom tekstu.

Ceca

03.04.2020 07:35

Ovo tumačim da se Draganu Đilas vratilo pamćenje i njegov ponovni pokušaj da ostvari staru praksu, kontrolu medija. Ono što je dobro to mu sada neće uspeti i zato su svi prozvani trn u oku.

Milan

03.04.2020 08:25

Zuti su za vreme vanrednog stanja, nakon ubistva Djindjica, to iskoristila da se obracunaju sa politickim neistomisljenicima.

Simka

03.04.2020 08:27

Sta bi on da radi, ne zanima me. Mene zanima sta sada radi po pitanju aktuelnog virusa. Je li nekome pomogao?