Do 2. aprila u OVOM gradu u Srbiji niko nije imao koronu, a onda je preko noći otkriveno 11 zaraženih

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

04.04.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Od 13 uzoraka upućenih iz novopazarske Opšte bolnice, 11 je pozitivnih na Covid-19", izjavio je direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Koronavirus je prvi put u Novom Pazaru potvrđen 2. aprila, ali se taj broj za 24 sata drastično uvećao, javlja RTV Novi Pazar.

- Dobra vest jeste da je zdravstveni sistem Novog Pazara stabilan. Sve odeljenja su opremljena i dobro stojimo kadrovski, a što je najvažnije, nemamo obolelih među zdravstvenim radnicima - kazao je Mahmutović, ističući da rešavanje hitnih stanja funkcioniše bez zastoja.

Pacijenti kojima je potrebna hospitalizacija, a koji su zaraženi virusom se, prema njegovim rečima, najpre upućuju u tercijarne centre.

Mahmutović je kazao da se očekuje da do Novog Pazara dođe i određen broj respiratora. napominjući da je zdravstveni sistem spreman.

- Ovih dana smo okončali dovod centralnog kiseonika u zgradu palijativne i starog Internog odeljenja koje će biti centar za obolele. Znate da imamo ambulantu za febrilna stanja u zgradi Medicine rada, skener i rendgen rade 24 sata -  rekao je direktor novopazarske bolnice.

On je rekao da je u slučaju prvog potvrđenog slučaja u Novom Pazaru, u potpunosti ispoštovana predviđena procedura u odnosu na identifikaciju kontakata i određivanje mera prema njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading