Bio je opsednut... Ana Brnabić otkrila o Vučiću ono što niko nije znao

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.04.2020

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će, ukoliko bude bilo potrebno i ako bude nediscipline, država uvesti restriktivnije mere, kako bi se sačuvali životi ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Brnabić je kazala da se Srbija u borbi protiv koronavirusa drži jako dobro, možda, kako kaže, u nekim trenucima i previše dobro, ukoliko se pogledaju apokaliptične scene iz Njujorka, Španije, gde preminule ubacaju u kese, jer više nema kovčega.

- U Srbiji je život, koliko god je moguće, ostao prilično u normali. Prodavnice i apoteke su dobro snabdevene, škola se nastavila jako dobro, deca imaju kod kuće nastavu. Nema govora o otpuštanju u javnom sektoru, problema nema sa penzijama, čak će penzioneri dobiti dodatak, zaustavljen je trend otkaza, jer su privrednici videli da će država pomoći - rekla je sinoć Brnabić.

Prema njenim rečima, ima više od 30 miliona maski, mogu da se nađu u apotekama, ima više nego dovoljno respiratora.

- Predsednik je bio opsednut respiratorima, nije mogao da zamisli da dođemo u situaciju da biramo da nekog isključimo. Pripremamo sada i plazma terapiju - rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da joj je žao što pojedini koriste situaciju za politiku, navodeći da neki "bolesni umovi" optužuju predsednika Aleksandra Vučića da uživa u restriktivnim merama.

- Koliko god nas budu krivili za to, ako bude potrebno i ako bude nediscipline, biće restrikvinije mere. Nema tu politikanstva kako ću da prođem na izborima, da li ću da ostanem predsednica vlade - rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
SasaRu

06.04.2020 07:23

Dok su mnogi političari razmišljali o svojoj političkoj karijeri i kako da dođu do vlasti bez izbora, Aleksandar Vučić je sa svojim saradnicima danonoćno radio na preventivi i zdravstvenoj zaštiti naših građana, boreći se u svakom trenutku da budu bar nekoliko koraka ispred ovog opasnog virusa, koji je bukvalno pregazio zdravstvene sisteme mnogo moćnijih i razvijenijih evropskih a i svetskih zemalja u odnosu na Srbiju.

Saša

06.04.2020 07:24

Uprkos neodgovornosti pojedinih građana, Srbija uspeva da kontroliše širenje korone. Ali ako bude potrebe, država mora uvesti i strožije mere koje, iako su nepopularne, služe na dobrobit zdravlja stanovništva.

BozaB

06.04.2020 07:25

Mnogo restriktivnije mere cekaju nas ukoliko ne budemo postovali ove. Gradjani treba da dobro razmisle o tome dok jos ima vremena.

Maja

06.04.2020 07:25

Predsednik je pao od umora da nabavi sve što je nužno, čak i više u ovoj situaciji. Treba biti samo realan i reći kako jeste !