PREMIJERKA: Nekima je kovid manje važan od obračuna sa Vučićem

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić reagovala je danas nakon redovne konferencije za novinare u 15 časova o Covid-19, a na kojoj su novinari pojedinih redakcija insistirali na tome da umesto pitanja u vezi sa situacijom oko virusa korona, stručnjaci odgovaraju na pitanja o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

Naime, neki novinari pitali su epidemiologa Predraga Kona da li su se saradnici predsednika Vučića konsultovali sa epidemiolozima pre današnje posete Nišu, i da li su opravdani skupovi poput današnjeg u tom gradu, "jer je bio veliki broj ljudi na malom prostoru".

Međutim, Kon je rekao da nema informaciju da je predsednik bio u bilo kakvom kontaktu i da se nalazi u istoj situaciji kao i ostali.  

- A, to što neminovno postoji politizacija takvog pitanja, pokušavam uvek da se izvučem iz toga. Ne zato što se plašim, već zato što je jako važno da se slušamo sa ovog drugog aspekta, vezanog isključivo za sprečavanje i suzbijanje epidemije. Na dobrom smo putu, svi zajedno, bez obzira ko je kakve opcije - rekao je Kon.

Brnabićeva je na svom tviter nalogu napisala da je tema konferencije bio Vučić, a ne korona virus, iako su "novinari mogli sve da ga pitaju u Nišu".

- Očigledno da je nekima sve drugo manje važno, osim obračuna sa njim, čak i tokom epidemije. Vaš problem je što mislite da mržnjom možete pobediti nečiji rad. Nećete uspeti - poručila je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading