LONČAR O KRAJU EPIDEMIJE KORONE: Koliko će trajati, zavisi od nas samih

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

10.04.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Koliko će trajati epidemija korona virusa, zavisi od nas samih. Ako se budemo pridržavali preporuka da izbegavamo kontakte, nećemo imati obolele. Jedini način da pobedimo epidemiju jeste da nemamo kontakte", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zlatibor Lončar

On se osvrnuo i na policijski čas u trajanju od 60 sati.

- Pokušavamo na sve načine da ljudima ne pravimo presiju, ali videli ste kako to izleda na ulicama. Sve se vidi kada pogledate broj pozitivnih, onih u bolnici i na respiratoru. To su posledice nepoštovanja mera - rekao je on i apelovao na građane da budu odgovorni.

Upitan da li će vanredno stanje biti ukinuto do kraja meseca, budući da je najavljena mogućnost, on je rekao da je činjenica da sada ne može da se zna tako nešto, kao ni da li će mere Vlade Srbije biti pooštrene.

On je naveo i da će biti spremne nove bolnice poput Kliničko-ortopetskog centra na Banjici i bolnice u Leskovcu.

- U KC Srbije sa pulmolgijom imamo 121 pacijenta, u KC Niš imamo 134, isti broj je i u KC Vojvodine. U KC "Dragiša Mišović" 259, u privremenim bolnicama u Beogradu 232, u Nišu 279, u Novom Sadu 123 pacijenta. U VMC Karaburma imamo 64 pacijenta. U ovim bolnicama imamo još malo kapaciteta, ali zato će biti otvorene i druge kako se broj obolelih bude povećavao - rekao je Zlatibor Lončar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading